Yüksekovalı küçük kıza yardım eli

Yüksekovalı küçük kıza yardım eli

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dili sürekli büyüyen 1,5 yaşındaki kız çocuğuna Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü (ASP) sahip çıktı.

HAKKARİ - İlçenin Yeni Mahallesi’nde dili her geçen gün biraz daha büyüyen 1,5 yaşındaki Gülbahar Ataş, Türkiye’de ender görülen bir hastalıkla pençeleşiyor.

Dili ağzından taşarak 4-5 santimetre dışarıda kalan, nefes almakta ve yutkunmakta zorlanan Gülbahar’a, ASP yardım eli uzattı. Kızın babası Ubeyt Ataş, maddi imkansızlıklar nedeniyle kızı Gülbahar’ın tedavi masraflarını karşılayamadığını ifade ederek, 3 ayda bir aldığı engelli maaşıyla geçindiklerini ifade etti. 12 nüfuslu bir aile olduklarını belirten Ataş, kızlarını birkaç kez Ankara’ya götürdüklerini, ancak tedavisi uzun süreli olduğu ve maddi sıkıntılar yaşadıkları için artık hastaneye götüremediklerini söyledi. 

Küçük kızları Gülbahar ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne giden aile, burada kurum yetkilileri ile bir araya geldiler. ASP yetkililerinin kendileri ile ilgilendiğini ve kızlarının sağlığına kavuşması için gerekeni yapacağı sözünü aldıklarını söyleyen Ataş ailesi, kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum