Yeşiltaş köyünde bahçe çapalama sezonu başladı

Yüksekova ilçesine bağlı Yeşiltaş (Şitazin) köyünde havaların ısınmasıyla birlikte hem insan gücü hem de iş makineleriyle bahçe çapalama sezonu başladı.

Soğuk ve uzun geçen kış mevsiminin ardından baharın gelmesiyle birlikte Yüksekova'nın birçok yerinde bahçe çapalama işlemi yapılmaya başlandı. Yeşiltaş köyünde bağ ve bahçelerini çabalamaya başlayan halk, artık bu tür işlerin insan gücüyle yapılamadığına değindi.

"Yeşilliğe ve hayvana verdiğimiz değer onları daha da güzelleştiriyor"

Yıllardır bu tür işlerle ilgilendiğini ifade eden Berhev Kartal, "Baharın gelmesiyle birlikte, artık köy halkı olarak kendimizi bağ bahçe işlerine verdik. Kışlarımız uzun ve zorlu geçiyor. Köyde bu durum daha da zorlaşıyor. Çığ olayları ve kapanan yollar bizi doğadan ve canlı yaşamdan alıkoyuyor. Şimdi, baharın gelmesi biz köy halkı için çok anlamlı ve kutsaldır. O yüzden elimizden geldiğince doğaya dair her alanda çalışmalar yapıyoruz. Yeşilliğe ve hayvana verdiğimiz değer onları daha da güzelleştiriyor" dedi.

whatsapp-image-2024-04-25-at-18-08-07-1.jpeg

"Hem insan gücü hem de iş makineleriyle bu işlerimizi yürütüyoruz"

İşsizlik sorunuyla birlikte gençlerin köyden göçüp merkezlere iş bulmaya gittiklerine değinen Kartal, "Artık köyde genç nüfus azaldı. O yüzden bağ ve bahçe çapalama işi için iş makinelerine yöneldik. Hem insan gücü hem de iş makineleriyle bu işlerimizi yürütüyoruz" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.