Yüksekova'da baharın gelmesiyle birlikte koyunlar meralara çıktı

Yüksekova'da baharın gelmesiyle birlikte koyunlar meralara çıktı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde baharın gelmesiyle birlikte, hayvan yetiştiricileri keçi ve koyun sürülerini meralara çıkarmaya başladı.

Yüksekova'da kış mevsiminde ağıllarda kalan kuzu, koyun ve keçiler havanın ısınmasıyla birlikte küçükbaş hayvan yetiştiricileri tarafından meralara çıkartılmaya başlandı. Yüksekova'nın Karlı(Befırcan) köyünde yaşayan ve tek geçim kaynağı çobanlık olan Vahap Ayvalık 2 gündür koyunları meralara çıkartmaya başladığını söyleyerek, " 15 yıldır bu işi yapıyorum. Köyde yaşadığımız için, hayvan besiciliğiyle ilgileniyoruz. Baharda hayvanları meralara çıkartmak zahmetli ama bir yandan da çok zevkli bir iş. Hayvanları doğaya çıkarınca çok mutlu oluyorlar, hayvanların mutluluğu beni de mutlu ediyor" dedi.

whatsapp-image-2024-04-14-at-13-37-12-1-001.jpeg

"Hayvanların kış yemi erken bitti"​​​​​​​

Bu yıl ki hayvan yeminin erken bittiğini dile getiren Ayvalık, "Hayvanları meraya bir hafta sonra çıkaracaktık. Yeşillik daha olgunlaşmadığı için hayvanların onu ağzıyla alması biraz zor oluyor. Hayvanlar bu şekilde çok doymuyor. Ama mecburi bu sene erken çıkardık" dedi.

​​​​​​​whatsapp-image-2024-04-14-at-13-37-15-2-001.jpeg​​​​​​​

​​​​​​​Sabahın erken saatlerinde meralara çıkartılan kuzu ve koyu​​​​​​​nlar günlü​​​​​​​k 12-13 saat otlatıklarına değinen Ayvalık, "Abimin köyünde koyunları için yer yoktu. 130 hayvanına bakmam​​​​​​​ı istedi bende hayvanları yanıma alıp bakıyorum. Bu işte bana, liseye giden oğlum yardım ediyor" dedi.

"Ben okuyup futbolcu olmak istiyorum"

Vahap Ayvalık'ın oğlu Taylan Ayvalık ise lise 1'e gittiğini söyleyerek, "Babamın bel fıtığı var. O yüzden ben okuldan sonra gelip babama yardım ediyorum. Ben​​​​​​​ okuyup futbolcu olmak istiyorum. Bunun için çalışacağım" dedi.

whatsapp-image-2024-04-14-at-13-37-14.jpeg

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.