Yüksekova'daki terziler Newroz siparişlerini yetiştirmeye çalışıyor

Yüksekova'daki terziler Newroz siparişlerini yetiştirmeye çalışıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yarın yapılacak olan Newroz kutlaması için sipariş alan terziler siparişleri yetiştirebilmek için iftar sonrası da çalışıyor.

Önceki gün Hakkari merkezde başlayan Hakkari'deki Newroz kutlamaları yarın Yüksekova'da devam edecek. Yüksekova şehir stadında yapılacak etkinlik öncesi özellikle birçok kadın terzilere kıyafet siparişi verdi. Terziler, aldıkları yöresel kıyafet siparişlerini yetiştirebilmek için iftar sonrası da çalışıyor.

whatsapp-image-2024-03-19-at-13-33-51.jpeg

"Sanatçılar ve siyasetçiler de sipariş veriyor"

Güngör Mahallesi'nde terzi dükkanı olan Kamil Keçecioğlu, "Özellikle Newroz gibi etkinlikler ve düğünler için erkek ve kadın yöresel kıyafetleri dikiyoruz. Hakkâri dışından buradaki etkinliklere gelen sanatçılar ve siyasetçiler de sipariş veriyor. Günde boncuklu 2, sade fistanlardan ise 5 adet dikebiliyoruz. Elbiseler için kumaşları İstanbul'dan temin ediyoruz. Yöresel kıyafetleri diktiğimiz için kendi kültürümüzü yaşatmak adına işimizden çok memnunuz" dedi.

whatsapp-image-2024-03-19-at-13-33-52.jpeg

"Yurt dışından da siparişler alıyoruz"

Yarınki kutlama için de birçok siparişi olduğunu belirten Keçecioğlu, "İl dışındaki newroz kutlamaları için de sipariş verenler oluyor. Geçen yılki nevroz için 60 tane yöresel kıyafet diktik. Yurtdışından İsviçre'den, Suriye, Irak ve İran'dan siparişler aldık" dedi.

Yaklaşan düğün sezonuna da değinen Keçecioğlu, "Şu anda 2 kız kardeşim ve 2 yeğenimle siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Yazın düğün sezonunda siparişleri yetişmek için 8 eleman çalışıyoruz" dedi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.