Elazığ'daki bilgi yarışmasında Yüksekova İsmet Alkan Anadolu Lisesi birinci oldu

Elazığ'daki bilgi yarışmasında Yüksekova İsmet Alkan Anadolu Lisesi birinci oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kültür ve Sanat Yarışmaları Bölge Finallerinin ilk turunda liselerde Hakkari'den Yüksekova Anadolu Lisesi ekibi birinci oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 2024 yılı faaliyet programında yer alan, gençler arası kültür ve sanat yarışmalarının Doğu Anadolu Bölge Finalleri yapılıyor. Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde 14 ilden katılan lise ve üniversite öğrencileri arasında düzenlenen bilgi yarışmasının ilk turu tamamlandı.

Elazığ, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van'dan 450 lise ve üniversite öğrencisi 4 gün sürecek olan finallerde bilgi, ses, şiir okuma ve tiyatro dallarında yarışıyor.

Lise ve üniversiteler arasında olmak üzere iki kategoride düzenlenen bilgi yarışmasının lise düzeyindeki ilk turunda Hakkari'yi temsilen Yüksekova İsmet Alkan Anadolu Lisesi birinci oldu.

Grup aşamalarından sonra finale kalan Hakkari, finalde ise bölge illeri arasında dördüncü oldu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum