Van YYÜ Akademik Orkestrası'nın gala konseri verildi

Van YYÜ Akademik Orkestrası'nın gala konseri verildi

Van YYÜ Akademik Orkestrası, performanslarıyla izleyicilere güzel bir gece yaşattı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri, lisans, lisansüstü öğrencileri, Van Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çeşitli kurumlarda görev yapan müzik öğretmenleri ve Hakkari Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan Van YYÜ Akademik Orkestrası, büyüleyici bir gala konserine imza attı. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve eşi Duygu Şevli, İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu, Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Yükrük, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serap Yükrük, akademik ve idari personel ile birçok öğrenci katıldı.

Çoksesli 9 eser seslendirildi

Konserde, Türk müziğinin çoksesli eserleri ile klasik batı müziğinin seçkin parçaları seslendirildi. Toplamda 9 sanat eseri, izleyicilerin ruhunu derinlemesine etkiledi. Konserin sonunda, Şef Fatih Marufoğlu'na çiçek takdiminde bulunan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van YYÜ Akademik Orkestrası'nın 2023 yılından bu yana titizlikle çalıştığını belirtti.

Rektör Şevli, orkestranın şehir ve bölgenin kültürel ve sanatsal dokusuna önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. Aynı zamanda, bu konserin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi için önemli bir kilometre taşı olduğunu belirtti. Sanatın, bilimsel çalışmalar ve araştırmalarla birlikte üniversitenin başarısını tamamladığını ifade etti. Şevli, konserin izleyiciler tarafından büyük ilgi görmesinin ve beğenilmesinin hem sanatçıları hem de üniversite camiasını mutlu ettiğini söyledi.

Üniversitenin Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünden Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı ve Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı lisans programlarının Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 2+3 yıllığına akredite edildiğini de açıklayan Rektör Şevli, her başarının ekip çalışmasıyla gerçekleştiğini vurguladı. Konserin her aşamasında yoğun emek harcandığını ve sahne arkasındaki ekiplerin büyük fedakarlıklar gösterdiğini belirten Şevli, katkılarından dolayı herkese teşekkür etti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.