TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye olarak bu coğrafyada güçlü bir şekilde ayakta durmak zorundayız

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye olarak bu coğrafyada güçlü bir şekilde ayakta durmak zorundayız

TBMM Başkanı Kurtulmuş, "Türkiye olarak bu coğrafyada güçlü bir şekilde ayakta durmak zorundayız. Ama hepsinden önemlisi millet olarak hep beraber hareket eden, 85 milyon olarak dünyaya karşı sağlıklı bir duruş sergilemek mecburiyetindeyiz.'' dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Sultanbeyli'de sivil toplum kuruluşları (STK), iş insanları ve kanaat önderleriyle bir araya geldiği iftar programında önemli açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, Sultanbeyli'deki vatandaşlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ramazan ayının hayırlı olmasını diledi.

Ramazan ayında dünyanın dört bir yanında yiyecek ve içecek sıkıntısı çeken milyonlarca Müslümanın varlığının yürekleri burktuğunu belirten Kurtulmuş, iftar programında Gazze'nin direnişçi halkını saygıyla selamladıklarını ve onlar için dua ettiklerini ifade etti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye'nin çatışma ve gerilim bölgelerinin tam merkezinde bulunduğunu ve bu durumun son zamanlarda Üçüncü Dünya Savaşı'na doğru sürüklendiğini vurguladı. Gazze'de yaşananların modern zamanlarda karşılaşılan en büyük insani kıyım ve katliam olduğunu belirten Kurtulmuş, uluslararası toplumun bu duruma seyirci kaldığını dile getirdi.

Gazze'de yaşanan soykırımı ve dünyadaki çatışma bölgelerini eleştiren Kurtulmuş, Türkiye'nin bu coğrafyada güçlü bir şekilde ayakta durması gerektiğini ve millet olarak birlik içinde olunması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin bu bölgede güçlü bir duruş sergilemesinin, bölgedeki sorunların çözümü için bir avantaj olduğunu belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin Gazze meselesi başta olmak üzere birçok uluslararası konuda büyük bir mücadele verdiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu konuda önemli adımlar atıldığını ifade etti.

Kurtulmuş, Türkiye'nin uluslararası alanda Gazze'nin durumunun iyileştirilmesi için var gücüyle mücadele ettiğini ve bundan sonra da bu mücadeleyi sürdüreceğini belirtti.

Son olarak, Türkiye'nin güvenlik ve istikrar içinde daha güçlü yarınlara doğru ilerlemesi için milletin var gücüyle destek vereceğine olan inancını dile getiren Kurtulmuş, Türkiye'nin küresel ölçekte belirlediği hedeflere liderliğinde ulaşacağına olan inancını vurguladı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.