Bakanı Uraloğlu: Kalkınma Yolu için bakanlar zirvesi yapacağız

Bakanı Uraloğlu: Kalkınma Yolu için bakanlar zirvesi yapacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Kalkınma Yolu'nu Irak ve Türkiye olarak şu ana kadar ikili götürüyorduk. Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'ı da işin içine kattık. İki aylık bir zaman diliminde 4'lü bakanlar zirvesi yapacağız" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, TBMM'deki 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul'da meydana gelen tren kazasına ilişkin olarak demir yollarının testler yapıldıktan sonra açılması gerektiğini belirtti ve kazanın test sırasında gerçekleştiğini ifade etti. Ayrıca, İstanbul-Ankara arasında yapılacak Süper Hızlı Tren Projesi'nin ön projelerinin belirli bir seviyeye getirildiğini ve üzerinde çalışıldığını vurguladı.

Uraloğlu, Irak ile işbirliği ve Kalkınma Yolu Projesi'nin aşamalarına ilişkin bir soru üzerine, son dönemde yapılan 4'lü mutabakatın önemini vurguladı. Bu mutabakatın hem finansman hem de işletme konularında katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin güneyindeki proje için Irak ve Türkiye'de ofisler açılacağını ve yerinde yönetimle sürecin çözüleceğini ifade etti.

Zengezur Koridoru'nda kesinleşmemiş 43 kilometrelik bir çalışmanın olduğunu belirten Uraloğlu, İran ve Azerbaycan arasında görüşmelerin devam ettiğini ve her iki alternatifin de hayata geçirilebileceğini söyledi.

Irak ile ticaret hacminin önemine vurgu yapan Uraloğlu, Kalkınma Yolu'nun tamamlanmasıyla bu rakamın daha da artabileceğini ifade etti. Ayrıca, Süveyş Kanalı'ndaki sıkıntıları örnek göstererek, Kalkınma Yolu'nun ne kadar önemli olduğunu dile getirdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.