Öznur Bartın, Alan köyü yolunu Bakan Uraloğlu'na sordu

Öznur Bartın, Alan köyü yolunu Bakan Uraloğlu'na sordu

Dem Parti Hakkari Milletvekili Öznur Bartın Şemdinli’ye bağlı Alan köyünün yolunu Ulaştırma Bakanı Uraloğlu’na sordu.

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesine bağlı Alan (Helane) Köyünün bozuk yolu Meclis gündemine taşındı. Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, söz konusu yolun durumu ile ilgili, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteğiyle TBMM’ye soru önergesi sundu.

Bartın, Şemdinli ilçesine 28 kilometrelik mesafede bulunan 90 haneli Alan köyünün dere boyu ilerleyen yolunun hâlâ toprak ve dar olduğunu belirterek güzergâh değişikliği, yenileme, genişletme, asfaltlama amacıyla 2014 yılında ihalesi yapıldığını ancak geçen bunca süreye rağmen herhangi bir ilerleme kat edilmediğini belirtti.

Bartın, Bakan Uraloğlu’na şu soruları sordu:

  1. Şemdinli – Alan köyü yolunun bozuk, dar ve kullanılamaz olduğuna dair bilginiz var mıdır?
  2. 2014 yılında ihalesi yapılan 28 kilometrelik Alan köyünün yolunda herhangi bir ilerlemenin olmamasının gerekçesi nedir?
  3. Alan Köyü yolunda yapım çalışması adı altında 10 yıldır devam eden “çalışmalara” dair bir araştırma-soruşturma başlatılmış mıdır / ihaleyi alan firmaya bir yaptırım uygulanmış mıdır?
  4. Alan Köyünün yol yapımı ne zaman tamamlanacak / köy halkının ulaşım sorunu ne zaman son bulacaktır?

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.