Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması

Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına ilişkin Taksim Meydanı'yla ilgili yasaklamanın değil 7 yıldır uygulanan kısmi kısıtlamanın bulunduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Meclis Tören Salonu'nda düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul Valiliği'nin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na ilişkin aldığı karara ilişkin sorular üzerine Yerlikaya, Anayasa Mahkemesi kararının detaylıca okunması gerektiğini belirtti. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve diğer yetkililerle birlikte Anayasa Mahkemesi kararını incelediklerini ifade eden Yerlikaya, 2911 sayılı Kanun kapsamında tüm şehirlerde mitinglerin yapılabileceğini ve önceden bildirilen meydanların mitinge açık olduğunu vurguladı. Taksim'e ilişkin kısıtlamanın ise tamamen yasaklama olmadığını, uzun süredir uygulanan kısmi kısıtlamaların olduğunu belirtti.

Ayrıca, konfederasyon başkanlarıyla görüşmeler yaptığını ve 1 Mayıs'ın düzenli ve güvenli bir şekilde kutlanmasını istediklerini dile getirdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.