Soylu, Yüksekova'da: Birbirimize ihtiyacımız olduğunu biliyoruz

Soylu, Yüksekova'da: Birbirimize ihtiyacımız olduğunu biliyoruz

Yüksekova'ya gelerek geçtiğimiz gün hayatını kaybedenler için taziye ziyaretinde bulunan Bakan Soylu, "Biz birbirimize ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Ve bunu bilenlerin de oyununa gelmeyeceğiz" dedi.

ERKAN ÇAPRAZ - ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yüksekova'ya gelerek geçtiğimiz Cumartesi günü Kobra tipi zırhlı araçtan açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Serhat Buldan, Aydın Tümen ve Nejdet İşözü için kurulan taziyeyi ziyaret etti. İlçenin Yeni Mahalle Karaylar Camisi'nde kurulan taziyeye giden Bakan Soylu, hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı diledi. 

Bakan Soylu'ya Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, AKP heyeti, askeri yetkililer de eşlik etti. Bakan Soylu'nun geçtiği güzergahlarda ve taziye kurulan caminin çevresinde polislerce yoğun güvenlik önlemi alındı.

t1-041.jpg

Burada bazı açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, "Allah mekanlarını cennet eylesin. Müessif bir olay neticesinde 4 insanımız ahirete uğurladık. Sabahleyin Van'dan 10 şehidimizi gönderdik. Biraz önce Şemdinli'de idik, evlatlarını kaybeden ailelere taziyelerimizi bildirdik. Biz aynı kıbleye döndük. Bu olayla ilgili ilk dakikadan itibaren ortaya koyduğumuz asalet ve olaya bakışımızdaki metanete başta ben olmak üzere burada bulunan herkes minnet ve şükran doludur, bunun  farkındayız" dedi.

t2-037.jpgİlk dakikalardan itibaren üzgün olduklarını ifade eden Bakan Soylu, "Biz gerekeni yerine getirmke için çabalıyoruz. bundan hiç endişeniz olmasın. Öncelikle taziyasinde bulunduğumuz ailelere teşekkür ediyoruz. Çünkü tüm arkadaşlarımızla bu acının, bu olayın, bu müessif hadisenin ailelerle birlikte nasıl ve ne şekilde karşılanıp, bu acının nasıl bastırılayacağına yönelik hepimiz arayış içerisindeyiz. Şunu ifade etmek istiyorum. 15 Temmuz'da insanlarımız çıplak elleriye arkasına bakmadan, bizim üzerimizde oyun oynamaya çalışanlara gereğini göstermiş. Bu milletimiz asaletidir. Biz birbirizime ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Ve bunu bilenlerin de oyununa gelmeyeceğiz. Yüksekova bizim gönlümüzde başka bir yerdedir. Havalimanıyla, ticaretiyle, insanıyla ve sınırları buluşturan hanedir. Biz kardeşliğin ve demokrasinin üstün olmasını istiyoruz. Gayretimiz budur. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve bütün kabinemizin gerçmiş olsun dileklerini iletmek için buraya geldik" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu Yüksekova'daki ziyaretini sonlandırarak Van'ın Özalp ilçesinde hareket etti.

t3-031.jpgt4-021.jpgt5-016.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum