Seyran tedavi olamıyor

Seyran tedavi olamıyor

Yüksekova'da yaşayan ve ilik kanseri olan 18 yaşındaki Demir'in tedavisi, yardımların kesilmesinden sonra yarıda kaldı.

Sami Yılmaz'ın Özel Haberi:

Yüksekova'nın Güngür Mahallesi'nde ikamet eden 12 nüfuslu bir ailenin çocuğu olan Seyran Demir, 6 yıl önce lösemi hastalığına yakalandı. Hastalığa yakalanmasından sonra ekonomik imkânsızlıklardan dolayı tedavi olamayınca hastalığı yayılarak ilik kanserine dönüştü.

Hastalığı giderek yayılan Demir'in sağlık sorunlarıyla ilgili 2006 yılında yapılan bir haber üzerine Van'da bir işveren tarafından tedavi için maddi destek sunuldu. Aldığı maddi desteği üzerine Ankara'da tedavisine devam eden Demir, yardımların kesilmesi üzerine ekonomik sıkıntılardan dolayı tedavisini yarıda bırakarak, Yüksekova'ya dönmek zorunda kaldı.

'Hastalığım giderek yayılıyor'

Demir, Yüksekova'da 250 YTL karşılığında bir işyerinde çalışmaya başladı. Tedavisinin kesilmesinden sonra kısmen iğleşmeye giden hastalığında tekrar artıştın olduğunu belirten Demir, hayırsever insanlardan kendisine destek vermesini istedi.

Demir, "Benim tedavim daha önce benimle ilgili yapılan bir haber üzerine Van'da bir iş adamı tarafından üstlenilmişti. Hayırsever iş veren belirli süre masraflarımı karşıladı. Ancak yardım kesilince tekrar ekonomik sıkıntıların içine düştüm. Tedavinin devamı için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'nu başvuruda bulundum. Ancak orada bana sadece 150 YTL yol parası verilebileceği söylendi. Ancak benim sorunum yol parası değil. Tedavinin sürmesidir. Şu an toz duman içinde çalışıyorum. Ama hastalığım giderek artıyor. Hayırsever insanların artık sesimi duyarak bana destek vermesini bekliyorum" dedi.

'Her şeyimizi verdik ama tedaviye yetmedi'

Bütün mal varlıklarını kızının tedavisinde kullandıklarını dile getiren Annesi Suveyla Demir, bütün maddi imkânlarını kullanmalarına rağmen tedavinin bitmediği belirterek, kızının gözleri önünde eridiğini aktardı. Hayırsever insanlara çağrı yapan Demir, kızının tedavisi için kendilerine destek vermesini istedi.