Ressamdan Kürdistani duyarlılık

Ressamdan Kürdistani duyarlılık

Van 100.Yıl Üniversitesinde Resim Öğretmenliğinin 4. Sınıfı okuyan Serdar Karatay Kürdistan tarihinde mihenk taşı olan Kürdistani liderlerin resimlerini yapıyor.

BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HABER

VAN- Özellikle Kürdistan Coğrafyası'nda ve çevresinde büyük haksızlıkların yaşandığını söyleyen ve bu amaçla resimlerinde Kürdistani motifler işleyen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Resim Öğretmenliği bölümü öğrencisi Serdar Karatay, katliam ve soykırımlara maruz kalmış coğrafyada bir çok Kürt ulusal önderin kalleşçe öldürüldüğünü ve yeni nesilin bu Kürt ulusal şahsiyetlerini tanıma fırsatı olmadığını ya da sınırlı olduğunu belirtiyor.

haberinfotograflari.gif

Karatay; “Kendimi ressam olarak sanata adamış bir birey olarak bu unutulmaya yüz tutan liderleri, fırçamla can vererek yeni nesillere taşımaya kararlıyım. Bu ulusal Kürdistani liderlerin unutulması bizim ayıbımızdır. Şimdi Kürdistani bir coğrafyada daha iyi konumdayız ve değerlerimize her zamandan daha çok sahiplenme imkânımız vardır. Bugün Kürt coğrafyasında yaşan bir Arap olarak sesimiz gür çıkıyorsa, bu coğrafyada bedel vermiş büyüklerimizin sayesinde olmuştur” diyor.

Karatay bu hafta Yüksekova Haber okuyucularına DR. Qasımlo’yu canlandırmaya çalıştığını, merhum Qasımlo’nun akademik, siyasi ve entelektüel yapısıyla Kürtlere rehberlik eden, halkı için bedel veren değerli bir şahsiyet olduğunu belirtiyor. Savaşın sanatla ve siyasetle de yapılabileceğini belirten Karatay; “Biz Kürdistani coğrafyada yaşayan insanlar silahlı mücadelenin taraftarı olmadık, ölümlerin olmasını istemedik. Her zaman son çare ve nefsi müdafaa olarak silaha başvurmak zorunda bırakıldık. Elimden geldikçe resim sanatıyla Kürt kültür, siyasi, aydın, alim vb saygın kişileri yaşatıp, tüm nesillere tanıştırma gayreti içinde olacağım” diyor.

ic-1-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum