Müzik öğretmeni Canan gençleri hayallerine kavuşturmak için çabalıyor

Yüksekova Halk Eğitimi Merkezi’nde açılan enstrümanlı müzik kursunda eğitim veren Ferit Canan, amacının konservatuvar hayalleri kuran gençleri hayallerine kavuşturmak olduğunu söyledi.

Yüksekova Halk Eğitimi Merkezi’nde açılan enstrümanlı müzik kursu devam ediyor. Yüksekovalı kurs öğretmeni Ferit Canan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi konservatuar bölümünden mezun olduktan sonra soluğu Yüksekovalı gençlere hizmet etmek için Yüksekova'da aldığını söyledi.

Canan, Halk Eğitim Merkezi’nde, hafta içi her gün 6 saat kurs verdiğini belirterek, “Müzik konusunda öğrendiğim her şeyi, hayalleri olan Yüksekova insanına aktarmaya çalışıyorum. Bunun meyvelerini görünce mesleki ve insani açıdan da ayrı bir gurur yaşıyorum. Enstrüman olarak bağlama, keman, piyano ve gitar dersleri vermekteyim” dedi.

"2 yılda 150 ile 200 arası öğrenci mezun ettim"

Canan, 60’a yakın öğrencisi olduğunu ifade ederek, “2 yıllık süre zarfında, 150 ile 200 arası öğrenci mezun ettim. Üniversiteye hazırlanan öğrencilere daha çok rehberlik etmek istiyorum. Çünkü; burda öğrenciler yetenek konusunda çoğu kez yanlış yönlendiriliyor ve böylece yılları gidiyor. Artık öğrencilerin bir an önce hayal ettikleri alanlara yerleşmesi için çaba gösteriyorum. Şuan üniversiteye hazırladığım çok yetenekli 6 öğrencim var. Bu öğrencilerimin girmek istedikleri güzel üniversite hayalleri var. Onlarla çalışmalarımız çok başarılı gidiyor. İstedikleri yerlere yerleşeceklerine eminim” dedi.

whatsapp-image-2024-03-18-at-11-20-30.jpeg

"Yetenek birse, çalışmak beştir"

Canan, 2 yıllık aktif çalışmasında Yüksekova halkının müziğe olan yoğun ilgi ve talebini şu ifadelerle dile getirdi, “Yüksekova halkı gerek yaşanmışlık gerekse coğrafya kaynaklı derin hissiyatı; müziğine, seslerine ve psikomotor becerilerine de yansıyor. Halkımız müzik ve sanata duyarsız değil. Bu konularda yapılan her türlü çalışmaya katılım sağlar. Yeter ki alan ve fırsatları yaratabilelim” dedi.

Canan çalışmanın önemine vurgu yaparak, “Yetenek birse çalışmak beştir. Yetenek bir yere kadardır. O yeteneği daha çok geliştirmek insanın çalışmasına bağlıdır. Yoksa o yetenek körelip gider“ ifadelerini kullandı.

Öğrenciler hayalleri için, yoğun çalışma temposunda

Müzik kursunda, Yetenek sınavına hazırlanan lise mezunu Evindar Çakmakçı (19), kursun kendisi için önemine değinerek şunları ifade etti: “Liseyi bitirdim, şuan Ferit hocamızın kursunda konservatuar sınavına hazırlanıyorum. Hedefim güzel bir üniversiteye girebilmek. Bu hayalimizi, kursun bizlere verdiği imkanlar ve azimli çalışmalarımızla gerçekleştireceğimize olan inancım tamdır. Yüksekova Halk Eğitim Merkezi ve Ferit Canan hocamıza çok teşekkür ederim.”

Konservatuar hazırlığında bulunan, İsmet Alkan Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Adem Türfent (18) ise kursun hayal ettiği üniversiteye girebilme fırsatı verebileceğine inandığını söyledi. Türfent, “Bu sene Ferit hocayla beraber konservatuar sınavına hazırlanıyoruz. Hedefim İzmir Ege Üniversitesi konservatuar bölümüne girebilmek. Bu hayalimi gerçekleştirebilmek için kursun bizlere sunduğu olanaklardan faydalanıyoruz. Kursta, çalışmaya yoğun istekli olunca her şey çok eğlenceli ve dozunda geçiyor. Bize katkılarından dolayı Ferit hocama çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum