Yüksekovalı Serkan Akbaş tedavi için yardım eli bekliyor

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde Hasan ve Remziye Akbaş çiftine ait evde çıkan yangında yaralı olarak kurtarılan küçük Serkan iki yıldır tedavi olmayı bekliyor.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Alınan bilgiye İlçenin Esentepe Mahallesinde ikamet eden Hasan ve Remziye çiftine ait evde iki yıl önce kimsenin evde olmadığı saatte elektrik sobasından kaynaklı yangın çıktı. Kısa sürede evi saran yangında beşikte bulunan ve henüz bir yaşında olan Serkan bebeğin yüzü ve elleri tamamen yandı. Yaralı halde hastaneye kaldırılan Küçük Serkan burada yapılan ilk müdahalenin ardından Adana’ya sevk edilmişti. Bir süre buradaki özel hastanede tedavi edilen Küçük Serkan, babasının hastane masraflarını ödeyemediği için tekrar Yüksekova’ya getirildi. Vücudunda oluşan yanıklar nedeniyle gözlerinin görme yetisini kaybettiği küçük Serkan yangında her iki elini kaybetti.

Baba Akbaş ise inşaatlarda çalışarak geçimini sağlıyordu. İlçede kış şartlarından dolayı sadece yaz aylarında çalışabilen baba Akbaş, bir ay önce İŞ-KUR kapsamında geçici işçi olarak işe alındı. Ancak aldığı asgari ücretle 5 çocuğu ve yaşlı anne ve babasına ancak bakabilen baba Akbaş, çocuğu Serkan’ın yüz nakli olabileceğini öne sürerek tedavisi için yetkililerden yardım bekliyor.

3.20140205153930.jpg

'ÇOCUĞUM TANINMAZ HALDE' 

Baba Akbaş, küçük Serkan’nın tedavisi için maddi gücünün yetmediğini belirtti. Daha önce Adana’da özel bir hastanede küçük Serkan’ın tedavi etmeye çalıştığını aktaran Baba Akbaş, "İki yıl önce evimde elektrik sobasından kaynaklı bir yangın çıktı. O esnada evde sadece küçük Serkan vardı. Alevler kısa sürede evi sarınca beşikte bulunan çocuğum da yandı. Yüzü ve elleri tamamen yandı. Çocuğum tanınmaz haldeydi. Ambulans ile hastaneye kaldırdık ama acilen Adana’ya sevk edildi. Burada da bir özel hastaneye kaldırdık ama maddi gücüm yetmediği için çocuğumu bir süre sonra buradan almak zorunda kaldım" dedi.

ÇARESİZ BABADAN YARDIM ÇAĞRISI 

Küçük Serkan’ın yüz nakli olabileceğini aktaran çaresiz baba, "Çocuğumun yüzü sizin de gördüğü gibi yanmış durumda. Gözleri görmüyor. Ama yüz nakli olabileceği söyleniyor. Ben de Ankara’da ya da başka bir hastanede yüz nakli olabilmesi için yetkililerden yardım bekliyorum" şeklinde konuştu.

İş-Kur çatısında altında bir ay önce geçici olarak işe başladığını aktaran baba Akbaş, “Daha önce inşaatlarda çalışıyordum. O da sadece yaz aylarında olduğu için fazla para kazanamıyordum. Bir ay önce de geçici bir işe başladım. Buradan da aldığım ücretle sadece çocuklarıma ve yaşlı anne babama bakabiliyorum. Elimde dokuz nüfus var. Yüksekova’da iş bulmak biraz zor” dedi.

'ÇOCUĞUM İÇİN HİÇ BİR YARDIM ALAMADIM' 

Baba Akbaş şöyle devam etti: "Çocuğum için hiçbir yerden yardım alamıyorum. Defalarca Hakkari’yi aradım ama ilgilenmediler. Şu ana kadar devletten hiçbir yardım alamadım. Çocuğuma maaş bile bağlamadılar. Bizi sürekli oyalıyorlar. Defalarca gelip durumunuza bakacağız dediler ama gelmediler. Bir taksi parası bile cebimde yok. Bazen çocuğumu kontrollerini yapmak için hastaneye götürmem gerekiyor ama taksi tutamıyorum”.

'ÇOCUĞUMU BU HALDE GÖRÜNCE İÇİM YANIYOR' 

Anne Remziye Akbaş ise, çocuğunun iyi bir hastanede tedavi ettirmek istediklerini belirterek, "Maddi durumumuz gerçekten de çok kötü. Eğer bir yardım olsaydı, çocuğumu tedavi ettirmek isterdim. Çocuğumu bu halde görünce içim acıyor. Elimizden bir şey de gelmiyor. Bugüne kadar hiç bir kurum bize yardım etmedi. Maddi gücümüz de yok başka şehre götürelim. Çocuğumun yüz nakli için yardım bekliyorum. Gözleri ve yüzü tamamen ya yanmış durumda. Sadece sütü içebiliyor. Türk ve Kürt fark etmez sesimizi duyan herkesin bize ve çocuğuma yardım etmelerini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

AİLEYE YARDIM ETMEK İSTEYENLER HESAP BİLGİLERİ:

IBAN
TR95000100 1902 63791287 5001 (HASAN AKBAŞ - Ziraat Bankası Yüksekova Şubesi)

IBAN: TR24 0001 2009 3830 0001 0220 80 HESAP NO: 0383 01022080 (HALK BANKASI - HASAN AKBAŞ)


2.20140205154028.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
46 Yorum