Kamuran Yüksek cezaevinden aday olacak

Kamuran Yüksek cezaevinden aday olacak

Demokratik Bölgeler Partisi'nin 28 Mayıs'ta Ankara'da yapacağı kongrede tutuklu Eş Genel Başkan Kamuran Yüksek bir kez daha aday olacak.

Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) 28 Mayıs'ta Ankara'da yapılacak Olağanüstü Kongresi'ne sayılı günler kalırken, Eş Genel Başkan Kamuran Yüksek'in tutuklanması kongreyi sekteye uğratma girişimi olarak yorumlandı. Kongreye ilişkin DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Yıldız, Dicle Haber Ajansı'na konuştu.

Yıldız, şimdiye kadar 5 bin 600 kişi gözaltına alındığını, bin 200'e yakın kişinin de tutuklandığı bilgisi veren Yıldız, "KCK" davalarında 10 bin kişinin tutuklandığını, o günün de Kürt halkının iradesine dönük bir saldırı olduğunu ifade etti.

106 belediye kazanmış güçlü bir parti olduklarını dile getiren Yıldız, ancak şimdiye kadar 21 belediye eşbaşkanının tutuklandığını, 18 belediye eşbaşkanının görevinden uzaklaştırıldığını, 21 PM üyelerinin tutuklandığını ve 49 PM üyelerinin arandığını kaydetti. Yıldız, tüm bunlar yan yana getirildiğinde Kürtlerin güçlü duruşunu kırmaya çalışıldığını dile getirdi. 

i-1-20160518112804.jpg

'Yüksek'in tutuklanması bir tehdittir'

Kamuran Yüksek'in apar topar gözaltına alınmasını ve tutanaklarda K.Y. olarak belirtilmesini kabul edilemez bulan Yıldız, baskı ve sindirme politikalarının sadece Yüksek'e yapılmadığını, Kürt halkının iradesine yapıldığını kaydetti. Yıldız, "Yüksek'in tutuklanması Kürt halkına ve HDP'lilere dönük bir tehdittir. Görevi ve sorumluluğu bilinmesine rağmen DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in ismini K.Y. olarak kullanan zihniyet, dokunmazlık tehditleriyle Selahattin Demirtaş'ı da S.D. olarak görmek istiyorlar. Ancak tüm bunlara karşı büyük bir direniş ve mücadeleyle karşı duracağız" diye konuştu. 

DBP kongresine sayılı gönler kalırken Yüksek'in tutuklanması partilerine dönük özel yönelimlerin olduğunu unutmamak gerektiğini söyleyen Yıldız, Eş Başkan Yüksek'in tutuklanmasıyla hiçbir şekilde kongre hazırlıklarında bir aksatma olmağını, hatta daha büyük bir özveriyle hazırlıklarını sürdürdüklerini aktardı. Yıldız, "Kongreye sayılı günler kaldı, eş genel başkanımız tutuklandı. Ancak biz hem komisyonda aldığımız kararla hem de halkımızın yoğun istekleri üzerine 28 Mayıs'ta yapacağımız kongrede DBP Eş Genel Başkan adayımız Kamuran Yüksek olacak. Kadın eş genel başkan adayımız da kadın meclisimizin çalışmaları sonunda netleşecek" bilgisini de verdi. 

Yüksek'in konuşması okunacak 

Kongrede eş genel başkan adayı olacak Yüksek'in kongreye dair önemli değerlendirmeleri olacağını ifade eden Yıldız, Yüksek'in cezaevinde de olsa avukatlardan aldıkları bilgiye göre yoğun hazırlıklar içinde olduğunu aktardı. Kongre günü Yüksek'in yaşananlara ve geleceğe dair önemli değerlendirmeleri içeren mesajının okunacağını da söyleyen Yıldız, hazırlıkları hiç aksatmadan heyecanla kongre gününü beklediklerini belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.