Hasta tutsak Özer için kampanya başlatıldı

Hasta tutsak Özer için kampanya başlatıldı

"Örgüte yardım ve yataklık" iddiasıyla eşi ve 3 çocuğu ile birlikte tutuklanan ve 3. Yargı Paketi kapsamında geçen yıl serbest bırakıldıktan 7 ay sonra, kalp ameliyatı olmasına rağmen yeniden tutuklanan Sultan Özer'in sağlık durumu kötüye gidiyor.

DİYARBAKIR- "Örgüte yardım ve yataklık" iddiasıyla eşi ve 3 çocuğu ile birlikte tutuklanan ve 3. Yargı Paketi kapsamında geçen yıl serbest bırakıldıktan 7 ay sonra, kalp ameliyatı olmasına rağmen yeniden tutuklanan Sultan Özer'in sağlık durumu kötüye gidiyor. Özer için sosyal medyada imza kampanyası başlatıldı.

Adana'nın merkez Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi'nde 2008 yılı Mart ayında "Örgüte yardım ve yataklık" iddiasıyla eşi ve 3 çocuğu ile birlikte tutuklanan ve 3. Yargı Paketi kapsamında geçen yıl serbest bırakıldıktan 7 ay sonra, kalp ameliyatı olmasına rağmen yeniden tutuklanan Sultan Özer'in (57) sağlık durumu kötüye gidiyor. Kalp yetmezliği olan Özer, cezaevindeyken 3 defa kalp krizi geçirmiş ve by-pas ameliyatı olmuştu. Diyabet, tansiyon, astım ve akciğerlerinde yüksek derecede enfeksiyonu bulunan Özer'in cezaevi koşullarında kaldığı her gün sağlığının daha da kötüye gittiği kaydedildi. Astım rahatsızlığından dolayı kaldığı Karataş Kadın Kapalı Cezaevi'nin aşırı nemli havası nedeniyle nefes almakta zorlanan Özer'in, aynı zamanda boyun ve sağ tarafında ciddi bir şekilde uyuşma olduğu bildirildi.

Özer için imza kampanyası

Özer'in eşi Fevzi Özer de aynı suçlama ile Adana Kürkçüler F tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunurken, Özer'in oğlu Rıdvan Özer de 40 yıl ağır hapis cezası verildi. Özer'in çocukları annelerinin yaşadığı sağlık problemlerinden dolayı annelerinin hayatından endişe duyduklarını belirterek, bir an önce serbest bırakılmasını istedi. Öte yandan Özer'in sağlık durumuna dikkat çekmek amacıyla sosyal medyada imza kampanyası başlatıldı. Özer'in serbest bırakılması için imza vermek isteyenler "http://imza.la/sultan-ana-cezaevinde-olmesin" internet adresinden kampanyaya destek verebilir.DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.