Hakkari’nin yöresel kıyafeti gelinlik oldu

Hakkari’nin yöresel kıyafeti gelinlik oldu

Hakkarili tasarımcı Celal Aydın yöresel düğün kıyafetlerini gelinliğe dönüştürerek kendi tasarısı olan gelinlikleri Türkiye’deki ünlü katalog sayfalarına yerleştirmeyi başardı.

YÜKSEKOVA HABER

Hakkari - Düğün sezonun açılmasıyla birlikte gelin ve damat adaylarının uğrak yerlerinden biriside gelinlikçiler.

16 yıldır gelinlik sektöründe çalışan Hakkarili tasarımcı Celal Aydın yöresel düğün elbiselerinden tasarladığı gelinlikleri ünlü gelinlik katalog sayfalarına taşıdı. 

Bir ilke imza atan Aydın, iş yerine gelen gelin adaylarının zevkine göre kara kalem çalışması ile gelinlik tasarlıyor.

Hakkari’nin yöresel kıyafetlerini Türkiye’deki sayılı gelinlik kataloglarına taşıyan çizimci ve tasarımcı Celal Aydın, tasarladığı yöresel gelinlikler ile ilgili bilgi verdi. 

Aydın, tasarladığı yöresel gelinliklere Türkiye’nin değişik illerinde büyük bir rağbet olduğunu söyledi ve 2016''da evlenecek olan çiftlere mutluluklar diledi.

Eylül ayında dünya evine girecek olan Uğur Duman ve nişanlısı Nimet Çiftçi gelinlik tasarım merkezine gelerek yöresel gelinlik siparişi verdi.

Nişanlısının Avrupa modeli beyaz gelinlik yerine yöresel gelinlik giymeyi tercih ettiğini ifade eden, damat adayı Uğur  Duman,” Bu gelinlikler kültürümüze, örf ve adetlerimize göre tasarlanmış” diye konuştu.

Gelin adayı Nimet Çiftçi ise, düğününde beyaz gelinlik yerine yöresel gelinlik giymek istediğini söyledi.

g1-035.jpgg2-029.jpgg3-015.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.