Hakkari Feqiyê Teyran Kültür Merkezi'nden kültür şöleni

Hakkari Feqiyê Teyran Kültür Merkezi'nden kültür şöleni

Hakkari Belediyesi 'Navenda Çand û Hûnera Feqiyê Teyran' Kültür Merkezi tarafından düzenlenen kültür şölenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

ERKAN ÇAPRAZ / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Feqiyê Teyran Kültür Merkezi (Navenda Çand û Hûnera Feqiyê Teyran) tarafından düzenlenen etkinlikte sahnelenen; müzik, şiir, erbane dinletisi ve tiyatro gösterimi ile izleyicilere şölen havasında bir gece yaşatıldı.

haberingoruntuleri.gif

feq4.jpgKültür Merkezinin, Hakkari Belediyesi hizmet binasındaki yaklaşık bin metrekarelik kapalı salonunda düzenlenen etkinliğini Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekili Saniye Özkan, Eş Başkan Yardımcısı Derya Çiftçi, HDP ve DBP İl yöneticileri ve aralarından çocuklarında bulunduğu yüzlerce vatandaş izledi.

Etkinlikte; 'Navenda Çand û Hûnera Feqiyê Teyran' erbane gurubu, öğrenciler ve sanatçılar sahne alırken gecede sahnelenen Kürtçe Hikaye 'Memê Ebasî' isimli tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı.

Etkinlik, kültür merkezi sanatçılarından Hozan Şiyar'ın seslendirdiği Kürtçe şarkılar eşliğinde vatandaşların halaylar çekmesi ile sona ererken, vatandaşlar etkinlikten memnun kaldıklarını ve sosyal faaliyetlerin kısıtlı olduğu kentte belediyenin bu tür etkinliklerin yapılmasına olanak sağlamasını anlamlı bulduklarını ifade ettiler.

feq3-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum