Esnaflar kardan mağara yaptı

Esnaflar kardan mağara yaptı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde esnaf tarafından yapılan kar mağarasına büyük ilgi gösteren öğretmenler, mağarada hatıra fotoğrafı çektirdi.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Kar yağışının 4 gündür sürdüğü ve tüm köy ve mezra yollarının kapandığı ilçede kar kalınlığı 2 metreyi aştı.

Şehir merkezinde bulunan bir esnaf tarafından 3 saat süren bir çalışma ile yapılan kar mağarası büyük ilgi topluyor. Okulların 3 gündür tatil olduğu ilçede evlerine hapsolan öğretmenler akşam saatlerinde şehir merkezinde kar yürüyüşüne çıktı. Bu sırada esnaflar tarafından yapılan kar mağarasını fark eden öğretmenler içerisinde mumların yakıldığı mağaranın içerisine girerek hatıra fotoğrafları çektirdi.

haberinfotograflari.gif

İzmir’den gelip Yüksekova’da görev yaptığını belirten öğretmenlerden Ayşe Tatlı, hayatında ilk kez bu kadar çok kar gördüğünü belirterek, “Her ne kadar hayatı olumsuz etkilese de karın güzelliklerinin de olduğunu bilmiyordum. Türkiye’nin birçok yerinde bulunan tarihi mekanları gezdim ama yapılan bu kar mağarası kadar hiç keyif almadım. Belki tarihi bir yapı değil ama doğal hayatın getirdiği çok güzel bir detay.”dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum