Özgür Amed

Özgür Amed

PKK, Özel Harekete neden küstü?

PKK, Özel Harekete neden küstü?

Türk basını ciddi bir zorluk çekiyor. Olmayan seviye çok aşağı çekilmiş durumda. Neyi artık haber yapacağını bilemeyen basının geçtiği son alametifarika şöyle: “İspanya'da ETA'nın silah bırakıp masaya oturma kararının ardından, çekilme sürecindeki PKK da çekilmeyi durdurduğunu açıklamıştı. TSK'nın yaptığı açıklamaya göre PKK'lılar şimdi ise balık tutan vatandaşı dövdü".

Sanırım TSK bu olaydan sonra PKK yetkilileri ile irtibata geçip balıkçılardan özür dilemelerini de istemiştir. Diğer olası haber başlıklar da şöyle olabilir:

* PKK, operasyonlara geç kalan özel hareket timine küstü!
* PKK, devam eden maçın ortasında sahaya inerek topu taca attı!
* PKK, ele geçirdiği askerlerin kulağını çekti! 

Makedonya’da Türkçe Resmi dil olmuş…

Makedonya'nın başkenti Üsküp'e bağlı Çayır Belediyesi'nde Türkçe, uzun bir dönemin ardından yeniden resmi dil olarak kabul edildi. RTE’nin gözü aydın. Bakalım kaç yerde bunu kendine mal edip seçim propagandası yapacak! Yine Almanya’daki eğitim için asimilasyon deyip Türkiye’de de sıradan faşizm derecesinde uyguladığı anadil politikalarına da en ahlaksız derecede alet etmesi dileği ile. 

Sakıncalı, örgütlü çiçek!!!

DİHA’nın geçtiği haber aynen şu:

"Siirt E Tipi Cezaevi'nde tutsaklar tarafından saksılarda yetiştirilen çiçeklerin "sakıncalı" olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz hafta yapılan açık görüşün ardından görüşe giden tutsak yakınlarına teslim edildiği belirtildi. İHD Siirt Şube Başkanı Vetha Aydın, cezaevinde çiçek yetiştirmenin yasaklanmasının insani olmadığını belirterek, "demokratikleşme paketi"nin çiçeklere yaradığını ifade etti.”

Devleti tutarlı olmaya davet edeceğim şimdi ama olmayacak. Birincisi madem çiçeği sakıncalı bulup dışarı yolluyorsun, neden sakıncalı diyerek o tüm insanları içeride bırakıyorsun? İkincisi oksijensiz kalasız, fermantasyona gelesiz inşallah.


90 dönemi psikolojik harbin tavan yaptığı yıllarda Kürtleri öcü gösteren, vahşileştiren yayınlar yapılırdı. Filmler hazırlanırdı. Çiçeği yiyecek sandılar zaar!

Ya da çiçeği de örgütleyeceklerini düşündüler sanırım. Evet en mantıklısı bu…

Yoksa böyle gerizekalıca bir olaya kim imza atmak ister ki! 

"Sindirimli Kürt” ve tuvalet…

Kocaeli gazetesinden ilginç bir haber geçildi ajanslara… Olay şöyle:
“Şahsı hakkında “Bu Kürt’ü içime sindiremiyorum” diyen Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’a karşı tazminat davası açan Cuma Karavar, davadan kazandığı 4 bin lira ile Kartepe’de yapımı devam eden camiye tuvalet yaptıracak."


Yani Kürt olduğu için hakarete uğrayıp tazminat kazanan ender vakalardan biri. Bu bir tarafa, arkadaşın parayı kullanma şekli de ayrıca ilginç. Ben olsam tuvaletin adına da belediye başkanın adını verirdim. Madem Kürt’ü sindiremiyor az mide sorunu çeksin. Sindirim kolaylığı olur belki…

Mersin'deki Gezi eylemleri davasının iddianamesinde; polisle müzakerede bulunmak, gitar çalmak ve davul çalmak 'suç' olarak ifade edildi. Ayrıca CHP'li Yenişehir Belediyesi de bilgisi dışında 'şikayetçi' olarak gösterildi.

Anlaşalım bir konuda! Gezi daha on yıl AKP’yi götürür. AKP buradan daha çok ekmek yiyecek. Şuan Türk basının ahlak korelâsyonun düşük grafiğinde Gezi, PKK ve YPG üçgeni aktif olarak işliyor. Nasıl mı? 
Algoritma basit…

Kolay bir çark örneği vereyim.

PKK’yi kötüle, gelen tepkilere göre Gezi veya YPG’ye geç.
Gezi’yi kötüle, tepkilerin durumuna göre PKK veya YPG’ye bağla…
YPG’yi konu et. PKK imiş gibi göster, tutmazsa Gezi’ye bağla…

Yürümenin, nefes almanın suç sayılacağı günlere doğru adım adım gidiyoruz…

Hadi bakalım!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Özgür Amed Arşivi