M. Latif Yıldız

M. Latif Yıldız

Bunun adı Kürt düşmanlığı

Bunun adı Kürt düşmanlığı

Her şeyi bir yana bırakıp bir gerçeğin altını çizmek, adını koymak gerekir. Kin, nefret, düşmanlık ile “barış” olmaz, “huzur” olmaz, “kardeşlik” olmaz. AKP hükümetinin 13 yıllık iktidarı süresince söylemi ile fiili yaklaşımı arasında yüz seksen derece zıttı olduğu gerçek.

Kürdler gerçeği gördüğü, AKP ve Erdoğan’ın icraat ve söylemine güvenmediği için tepki veriyor. Ancak AKP’nin nefret gözlerini o kadar karartmış ki tepkiyi anlamak istemiyor.

Son olaylardan yola çıkacak olursk 104 ülkenin koalisyon kurarak hakkından bir türlü gelmediği, havadan her gün bombalanmasına rağmen IŞİD her geçen gün saldırıları ile Kobane dışında da gelişme çabasında iken; koalisyon savunma içinde. Esad’a olan kin, nefret yüzünden AKP ve dünya parmağını bile oynatmadan yayılmasına, yeni alanlar elde etmesine seyirci kalıyorlar. Bir tek Kobane’de Kürdler bir aydır bu katil sürüsüne karşı direniyor.

Saldırı patlak verdiği ilk günlerde IŞİD Kobane’ye 50 kilometre mesafedeyken; ABD ve Ruslara ait tank, top ve üstün teknolojik silahlara karşı Kürdler kaleşnikof ile direnirken dünya seyirci kaldı. Bugün Kobane şehir merkezinde ilerleyişi ve katliamını Türk medyasının IŞİD’e moral verircesine üstünlüğünü zevk ve gururla TV’lerinde yayınlıyorlar.

Şimdi kalkmış 35 şehirde olaylar niçin çıktı, neden mi böyle oldu diyorlar.

SİZ Kİ; PKK, KCK ve PYD’yi değil resmen bütün Kürd halkını düşman ilan ettiniz. Bugün değil 200 yıldır Kürdleri düşman bellediniz. Kürdler’e uyguladığınız tek siyaset inkar, imha oldu. Yetinmediniz Kürdlerin olduğu ülkelerle Bağdat Paktı gibi organizeler kurdunuz.

SİZ Kİ; Bir aydır Kobane’de, 6 Ekim’den beri Türk ve Kürdistan şehirlerinde kıyamı Kürdler değil siz şiddete dönüştürdünüz. Zulmü yaparken taraftar, yalaka, yandaş medyanız, öngörüsüz danışmanlarına dayanarak Türk halkına yalan söyleyerek manipüle ediyorsunuz.

SİZ Kİ;  Müstemleke yöneticisi gibi “Misli ile cevap verilecek”, “Artık ne polisimiz, ne askerimizin kalkanı ile bu işin önüne geçmek mümkün değil” diyerek silahlı güçlerini Kürd vatandaşlarını katletmelerine emir ve ferman vererek felaket tellallığı yapansınız. CHP ve HDP yanlış yaptığınızı ikaz ettiklerinde onları da HAİN ilan edensiniz.

SİZ Kİ; Roboski’de 34 Kürd çocuğunu öldürenlere teşekkür ederek süreci başlattınız.

SİZ Kİ; “Bizim için IŞİD neyse PKK da odur” der demez cenahınız koro halinde size katıldığında bu ateşe benzin döktüğünüzü, olayları başlattığınızı görmüyor; Hem de IŞİD Kobane mahallelerine girmişken bunu söylüyorsunuz.

SİZ Kİ; IŞİD’e karşı koalisyon kuran dünyaya “ IŞİD’de olduğu gibi PKK’ya da niçin sert tutum takınmadınız” diye çıkışırken kendi şehirlerini dinamitlediğinizi anlamadınız bile.

SİZ Kİ; Bıçağı kemiğe dayattınız. Bir yandan PKK ile görüşüyor, bir yanda Kürdlere söver gibi IŞİD ile aynı kefeye koyuyorsunuz. Sivil itaatsizlik yapan Kürdlere “terörist” ama onlara pala, sopa, bıçak, pompalı, tabancalı ırkçı, şoven saldırganlar “şehir”, “mahalle” halkı diyerek kışkırtıp karşılıklı vuruşmayı teşvik ederken Kürdlerin durmasını nasıl beklersiniz?

SİZ Kİ; Türk Tabipler Birliği “ Kobane’den gelen 10 hekim dil sorunu nedeni ile ilçede çalışsın. Sınırda yaralılar, ambulanslar saatlerce sınırda bekletilmesin. Suruç Devlet Hastanesi bitişiğindeki alana sahra hastanesi kurulsun” çağrısına sessiz kaldınız/kalacaksınız.

SİZ Kİ; Birleşmiş Milletler Özel Temsilcisi Staffan de Mistura “Türkiye Kobane’nin nefsi müdafaasına saygı duymalıdır. İnsanların kafasının kesildiğini görerek yeni Srebrenitsa yaşanmasın” dediği gün insani koridor bile açmazken Irkçı, Şoven duygularla IŞİD çetelerine koridor açan sizsiniz. Şimdi de Kobane’de ilerleyişini ekranlarında zevkle seyrediyorsunuz.

SİZ Kİ; Koalisyonun koordinasyon ile görevlendirdiği John Allen ve Brett McGurk ikazlarına, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel’in “ Türkiye’nin IŞİD’e karşı verebileceği büyük desteğin İncirlik Üssü’nü kullandırmaktır” derken; Kürde olan kinle sessiz kaldınız.

SİZ Kİ; ABD Dışişleri sözcüsü Jon Psagi, Allen McGurk’un “ IŞİD’in mali kaynaklar kesilmeli” derken, Tırlar dolusu silahları yollayacak, petrolünü sattıracaksınız. Sizi suçüstü yakalayan güvenlik güçlerini görevden alacak vatana ihanetten mahkemeye vereceksiniz.

SİZ Kİ; Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı ile ancak hayata geçirilebilecek “tampon” ve “uçuşa yasak” bölge için ABD “değerlendirmiyoruz” dese de ısrar edecektiniz. Niçin? Çünkü Kürdlerin IŞİD tarafından vatanları işgal edilirken, 200 bin sivilin sürgün edilirken Kobane özerklik olmasın siyasi taktiğinizle şehrin IŞİD’in eline geçmesi için can attınız. Ki 90 yıl önce Kürdleri satan Fransa devletinden başka kimse size destek vermedi.

SİZ Kİ; Kürdler ile samimi olarak barışmak yerine Öcalan üzerinden teslim almak; PKK ve KCK’ ye silah bıraktırmaktan başka bir planınız, projeniz, çözüm formülünüz yok.

SİZ Kİ; Kürdlere yasal ve anayasal hiçbir hak vermek istemediğinizi değil sağır sultan sokakta oynayan çocuklar da biliyor. Allah’ın bildiğini kuldan niye saklıyorsunuz?

YAZIKLAR OLSUN SİZE. Kürdlerin samimi “barış” isteğine inanmadığınız için. Ha bu seçim, ha o seçim diyerek Kürdleri oyaladığınız için Yazıklar olsun “din” üzerinden bir gurup Kürd’ü kandırarak “böl, parçala yönet” geleneksel siyasetinizi yutturduğunuz için. Bize de bin kez yazıklar olsun ki, IŞİD vahşilerin eliyle Kürdleri kırdırırken zokayı yutup Kobane işgaline seyirci kalan ve size destek olan, oy veren Kürdleri aramızda barındırdığımız için.

YAZIKLAR OLSUN SİZE Kİ; Suriye’de Kürdlere komşu olmak yerine IŞİD’e komşu olmak istediğiniz için. Türk–Kürd ittifakı dururken Suni-Arap ittifakıyla geleceğimizi tehlike altına aldığınızın için. Kürd nefreti aklınızı başınızdan almış. ABD ve AB oyunu size yanlış yaptırıyor. Esad düşmanlığını Kürd düşmanlığı ile birleşince IŞİD canilerine sessiz kaldığınız gibi düşük yoğunluklu iç savaşa sebep olan siyasetiniz ile HÜDAPAR ve HDP’yi karşı karşıya getirdiğiniz için BİN KEZ YAZIKLAR OLSUN SİZE.

HALA KÜRDLERİN BU TEPKİSİ (Kırmak, dökmek, yakmak, şiddet ve ölüm hariç) NİYE DİYE SORUYORMUSUNUZ. HALA NE KADAR KÖTÜ SİYASET YAPTIĞINIZI ANLAMADINIZ MI? HALA ÜLKEYİ MEZHEP, ETNİK KİMLİK ÜZERİNDEN BÖLÜP PARÇALADIĞINIZI GÖRMÜYOR MUSUNUZ? DÜŞMANLIK DEĞİL DOSTLUK VE SAMİMİ SİYASET BARIŞ GETİRİR BİLESİNİZ. ALLAH AKIL, İZAN, İNSAF VERSİN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
M. Latif Yıldız Arşivi