Yüksekdağ: HDP halkların mevzisidir

Yüksekdağ: HDP halkların mevzisidir

İzmir mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "HDP dört bir yandan halkımızın aynı çatı altında bir araya geldiği demokratik mevzidir. Bu mevziyi bu faşist saldırganlık asla düşüremedi. Bugün de düşüremeyecek" dedi.

HDP İzmir İl Örgütü ve HDK İl Meclisinin Gündoğdu Meydanı'nda yapacağı "Darbeye karşı demokratik siyaset buluşması" mitingi valilik tarafından yasaklanınca, buluşma HDP il binası önünde gerçekleşti. 

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDK Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü, DTK Eş Sözcüsü Hatip Dicle ve HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan'ın yanı sıra yüzlerce yurttaşın katılımıyla gerçekleştirilen mitingde konuşan Yüksekdağ, yaklaşık 15 gündür demokratik siyaset buluşmaları adıyla halkla bir araya geldiklerini belirterek, "Hangi zalim kuşatmanın altında olursak olalım sözümüzden ve özümüzden dönmeyeceğiz" diye devam eden Yüksekdağ, halkların birlikte yaşama iradesini kırmak için çalışanlara karşı "Biz de varız biz de. İzmir'den Diyarbakır'a kadar direnen halklarımız var" dedi. 

HDP halkların çatısıdır 

Halkların birleşmesine engel olamayacaklarını vurgulayan Yüksekdağ, şöyle devam etti: "HDP dört bir yandan halkımızın aynı çatı altında bir araya geldiği demokratik mevzidir. Bu mevziyi bu faşist saldırganlık asla düşüremedi. Bugün de düşüremeyecek. Çok büyük bir acizlik var karşımızda. Burada savunmasız silahsız halkın karşısına ablukayla dikiliyorlar. Bu devrem böyle devam etmeyecek." 

Yüksekdağ, "İktidar partisi sınırsızca hırsızlık ve yolsuzluk yaparken HDP kendi partisinin önünde seçmenleriyle bir araya gelemiyor. Bu faşizmdir. Biz halkız polisin maaşı da devletin gücü de bizim emeğimizden sırtımızdan çıktı. Biz bu gücü bu faşist zihniyetin sahiplerine teslim etmeyeceğiz. Bu faşizme lanet ettik lanet ediyoruz direndik direniyoruz" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.