YSK'ya olağanüstü itiraz süreci 14 Nisan'a kadar sürecek

YSK'ya olağanüstü itiraz süreci 14 Nisan'a kadar sürecek

YSK, yerel seçimlerle ilgili olağan itirazlara ilişkin sürecin sona erdiğini duyurdu, ancak olağanüstü itirazların devam ettiğini belirtti.

Yerel seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre; CHP 35, AK Parti 24, Dem Parti 10, MHP 8, Yeniden Refah Partisi 2, Büyük Birlik Partisi (BBP) 1, İYİ Parti ise 1 şehirde belediye başkanlığı kazandı.

Oy sayımının tamamlanmasının ardından ilçe ve il seçim kurulları ile YSK’ya itiraz süreci başladı. Sonuçlara ilişkin ilçe seçim kurullarına 2 Nisan 15.00’e kadar, il seçim kurullarına 5 Nisan 17.00’ye kadar, YSK’ye ise 10 Nisan 17.00’ye kadar itirazlar iletildi. YSK’ye sadece il seçim kurulu ve il birleştirme tutanaklarına karşı itiraz yapılabildi.

YSK'de şu ana kadar il, ilçe ve belde seçimleri için toplamda 81 itiraz sonuçlandırıldı. İtirazların 18'i AK Parti’den gelirken bunların 17'si reddedildi, 1'i kabul edildi. CHP’nin 24 itirazının tamamı reddedildi. MHP'nin 9 itirazının tamamı reddedildi. DEM Parti’nin YSK’ya yaptığı 12 itiraz başvurusundan ise biri Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olmak üzere 2'si kabul edildi. Yeniden Refah Partisi’nin 9, Büyük Birlik Partisi’nin 4, İYİ Parti'nin 1, Vatan Partisi'nin 1 itirazı reddedildi. Ayrıca 3 belde için yapılan itirazlar da reddedildi.

Olağanüstü itiraz süreci 7 Nisan’da başladı ve 14 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek. YSK’nin itirazları değerlendirmesinin ardından kesin seçim sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.