Yeni kabine bugün açıklanıyor

Yeni kabine bugün açıklanıyor

Pazar günü AK Parti Genel Başkanı seçilen ve 65. hükümeti kurmakla görevlendirilen Binali Yıldırım, yeni kabineyi saat 10.00’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacak.

Genel Başkanı Binali Yıldırım’ın yeni kabine listesini bugün 10.00’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ve Bakanlar Kurulu listesini atamasına ilişkin yazıyı Başbakanlığa göndermesiyle birlikte güvenoyu süreci başlayacak.

Yeni hükümet listesi, Meclis Başkanlığı’na sunulacak. Hükümet programı en geç bir hafta içinde okunarak güvenoyuna gidilecek. Programın okunmasından iki gün sonra Meclis’te görüşmelere başlanacak.

Görüşmelerin ardından bir gün beklendikten sonra açık oylama yapılacak. Güvenoyu için oylamaya katılanların salt çoğunluğu gerekiyor. 65. Hükümetin, Mayıs ayının son veya Haziran ayının ilk günlerinde Meclis’ten güvenoyu alarak göreve başlaması bekleniyor.

Bu durumda 65. Hükümet, Cumhuriyet tarihinin en hızlı kurulan hükümetlerinden biri olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.