Van’da 96 yerleşim yerinin yolu kardan kapandı

Van’da 96 yerleşim yerinin yolu kardan kapandı

Van'da dün sabah başlayan kar yağışı nedeniyle 96 yerleşim yerinin yolu kapandı. yolların açılması için çalışma başlatıldı.

Van'da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle Bahçesaray'da 3, Başkale'de 23, Çaldıran'da 41, Çatak'ta 1, Erciş'te 6, Gevaş'ta 4, Gürpınar ilçesinde ise 18 olmak üzere toplam 69 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Türkiye'nin en fazla kar alan illerinden Van'da, kış mevsimi özellikle kırsal bölgelerde daha çetin geçiyor. Kar kalınlığının bir metreyi aştığı kırsal mahallelerde yaşayanlar, zor şartlar altında birbirlerine yardımcı olarak güçlüklerin üstesinden gelmeye çalışıyor. Bahçesaray ilçesine bağlı Arvas Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar, evlerinin damlarını temizlemek ve hayvanlarını beslemek için sabahın erken saatlerinde ahırlarının önündeki karları temizliyorlar. Öte yandan, etkili olan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle Van Gölü sahillerinde dev dalgalar oluştu.

Karabet Geçidi'nde kar kalınlığı 3 metreyi 22 santime ulaşırken, Van-Bahçesaray kara yolu çığ riski nedeniyle 22 Aralık 2023'ten bu yana kapalı tutuluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde kar kalınlığı 3 metre 22 santim, Hakkari Megabütan Kayak Merkezi'nde 2 metre 36 santim ve Rize Güneysu Handüzü Yaylası'nda 2 metre 23 santim olarak ölçüldü.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.