100'den fazla eski radyoyu tamir ederek koleksiyon oluşturdu

100'den fazla eski radyoyu tamir ederek koleksiyon oluşturdu

Bursalı 69 yaşındaki emekli radyo tamircisi Bayram Akıncı, mesleğe başladığı yıllardan itibaren topladığı, tamirini yapıp hepsini çalışır hale getirdiği 100'ü aşkın radyoya gözü gibi bakıyor.

12 yaşında ustasının yanında mesleğe adım atan Bayram Akıncı, 1967 yılında başladığı radyo tamirciliği işini 29 yıl boyunca sürdürdü. Emekli olduktan sonra bile radyolardan kopmayan Akıncı, eski radyoları toplayarak evinde müze benzeri bir koleksiyon oluşturdu. 1930'lardan kalma 100'den fazla radyoyu çalışır hale getiren Akıncı, bunları evinin 25 metrekarelik bölümünde sergiliyor.

Mesleği gereği gramofon, teyp ve radyolara özel bir ilgi gösteren Akıncı, koleksiyonunu genişletmeye devam ediyor. Misafirlerini eski eşyaların bulunduğu odada ağırlayan Akıncı, radyo ve plakları çalıp dinleyerek geçmişe yolculuk yapıyor. Bu eski eşyaların biriktirilmesinin ayrı bir zevk olduğunu belirten Akıncı, onları birer çocukları gibi gördüğünü ifade ediyor.

Koleksiyonundaki radyoların tamirini yaparak değer katmaya çalışan Akıncı, her birinin farklı marka ve modelde olmasına özen gösteriyor. Kendini değişik radyolarla çevrili hissetmek isteyen Akıncı, koleksiyonunu sadece bir ticaret aracı olarak görmüyor, aksine onun bir parçası gibi bakıyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.