Tuncel: OHAL’le birlikte yüzlerce Kürt siyasetçi gözaltına alındı

Tuncel: OHAL’le birlikte yüzlerce Kürt siyasetçi gözaltına alındı

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hedefin bir kez daha Kürtlere yöneldiğini söyledi. Tuncel, 15 Temmuz’un ardından başlayan OHAL ile birlikte yüzlerce Kürt siyasetçinin gözaltına alındığına dikkat çekti.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin basın toplantısı yaptı.

Menbic

İlk olarak Menbic’in IŞİD’den kurtarılmasını kutlayan Tuncel,  kentin özgürleşmesinin sadece Menbic açısından değil bütün Ortadoğu halklarını karanlığa gömmek isteyenler açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, “Ortadoğu halklarında umudu yükselten büyük bir zafer olmuştur. Bunun Ortadoğu ve Türkiye’ye yansımaları olacaktır” dedi.

15 Temmuz

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili de konuşan Tuncel, Kürt illerinde savaşı yönetenlerin gözaltına alınmasının tesadüf olmadığını söyledi:

“Bugün Kürdistan’da savaşı yönetenlerin hepsinin Fethullah Gülenci olarak gözaltına alınması, tutuklanması tesadüfi değildir. Bu bir sızma hareketi değil bizzat Cumhurbaşkanı tarafından, bizzat AKP tarafından görevlendirilmiş, komuta kademelerine getirilmiş, hatta dönem dönem ödüllendirilmiş kişilerdir.”

OHAL ve gözaltılar

Darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal’e (OHAL) de dikkat çeken Tuncel, OHAL sürecinde partilerine yönelik baskıların arttığını belirterek, Diyarbakır’da yüzden fazla kişinin gözaltına alındığını ifade etti.

Tuncel, şu bilgileri aktardı:

“Ardahan’da 12, Urfa’da 24, Siirt’e 18, Van’da bugün itibariyle 15, Mardin’de 18, Bitlis’te 10’a yakın arkadaşımız, bunun yanı sıra Karayazı’da 59 kişi daha önce gözaltına alınmıştı 8 kişi daha gözaltına alındı.”

Hurşit Külter

DBP Eş Başkanı Tuncel, 27 Mayıs’ta gözaltına alındığı belirtilerek, bir daha haber alınamayan partisinin Şırnak yöneticisi Hurşit Külter’in akıbetini de sordu:

“Hurşit Külter’i bulmayan devlet bilerek ve isteyerek bulmuyor. Aslında Hurşit Külter’i kaybeden zihniyet bugün Kürt halklarına nasıl yaklaştığının da gösteriyor. Bu bir göstergedir yani bir demokrasi göstergesidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.