Tuncel: İnşa etmek için önce öğrenmek gerekir

Tuncel: İnşa etmek için önce öğrenmek gerekir

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde, KJA üyesi kadınlar, DBP Siyaset Akademisi'ni ziyaret etti

YÜKSEKOVA - HDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Yüksekova'da KJA üyesi kadınların düzenlediği bir dizi etkinliğe katılmak üzere dün gece Yüksekova ilçesine geldi. Geceyi ilçede geçiren Tuncel ve KJA üyesi kadınlar BDP Siyaset Akademisi, Üveyş Ana İlkokulu'nu ziyaret ederek beraber düzenlenen yemeğe katıldı.

haberinfotograflari.gif

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde DBP Siyaset Akademisi'ne düzenlenen ziyarete, HDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Ruken Yetişkin, Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Nazife Evin, DBP İlçe Eş Başkanı Öznur Canan, Barış Anneleri Meclisi üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kadın katıldı.

Akademide konuşan Tuncel, akademilerle yeni yaşamı inşa edeceklerini belirterek, "Demokratik özerklik ve demokratik cumhuriyeti inşa etmek için önce öğrenmek gerekir. Kapitalist moderniye karşılık demokratik moderniteyi inşa etmek ve kendi coğrafyamızda bütün insanlığa buradan başka bir yaşamın mümkün olduğunu ifade etmek çok daha onur vericidir " dedi. Tuncel, kadını özgür olmayan bir toplumun kendisinin de özgür olamayacağının vurgusunu yaparak, "Kadın erkek arasındaki eşitsizliğin, 5 bin yıllık erkek egemen sisteme karşı demokratik moderniteyi inşada kadınlar olarak daha güçlü katılacağız" dedi. Tuncel ve beraberindekiler daha sonra Üveyş Ana İlkokulu'na giderek çocuklarla derse katıldı. 

Yapılan ziyaretlerden sonra Yüksekova Kadın Meclisi'nin organize ettiği kadın dayanışma yemeğine geçildi. Burada konuşan Yüksekova Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Evin, "Kadın olmazsa toplum olmaz. Kadın toplumun direğidir" dedi. Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Yetişkin ise "Kadın demokratik özerklik çalışmalarında aktif olarak yer alarak inşa sürecine damga vurmalıdır" dedi. 

Ardından kadınlar ile dayanışma yemeği düzenlenirken, yemekte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinleri kapsamında 7 Mart'ta KESK Kadın Meclisi'nin düzenleyeceği yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.

Fotoğraflar: Semra Aktan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.