Şentop: Başkanlık olmazsa, partili cumhurbaşkanlığını tercih ederiz

Şentop: Başkanlık olmazsa, partili cumhurbaşkanlığını tercih ederiz

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, partisinin yeni anayasa metnini 10 gün içerisinde Meclis’e sunacak hale getirebileceklerini belirtti.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’a konuşan Şentop, bir önceki dönemde yeni anayasa üzerinde yapılan çalışmaların uzamasına neden olaraksa, eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tüm çalışmaları bilmek istemesini gösterdi.

Şentop, yeni anayasanın Meclis’ten geçmeme olasılığına dair şöyle konuştu: “Olmayacak, gerçekleşmeyecek başkanlık sistemindense, gerçekleşecek partili cumhurbaşkanını tercih ederiz. Bunun için de temaslarımız olacak. Bu düzenlemeyi içeren mini bir anayasa paketi de gündemimizde.”

Şentop, birkaç toplantılık işleri kaldığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Yeni dönemde TBMM’ye sunulacak hale getiririz. Yeni anayasa konusunda çıkış noktamız, başkanlık sistemi. Bunun nedeni de mevcut sistemin tıkanmış olması. Bu sistemi daha iyi noktaya götürecek her türlü öneriye açığız. İlk adımımız yeni anayasa olacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.