Şemdinli'de hemşirelik yapan Zuhal Sevli'nin ilk kitabı 'Berfu' çıktı

Şemdinli'de hemşirelik yapan Zuhal Sevli'nin ilk kitabı 'Berfu' çıktı

Hakkari'nin Şemdinli Devlet Hastanesinde görev yapan hemşire Zuhal Sevli'nin ilk kitabı 'Berfu' çıktı.

2009 yılında Şemdinli'ye atanan Adanalı hemşire Zuhal Sevli'nin 'Berfu' isimli ilk kitabı internet sitelerinin satış noktalarında yerini aldı.

İlk görev yeri olan Şemdinli'de ameliyathane hemşiresi olarak göreve başlayan Sevli, 2015 yılında yılın hemşiresi ödülünü aldı. 2022 yılında Türkiye/Nijer Dostluk hastanesine ameliyathane sorumlusu olarak görevlendirildiğini belirten Sevli, 3 ay Nijer’de görev yaptığını söyledi.

"Kadın olmanın zorluklarını vurgulamayı hedefledim"

İlk kitabının yayınlanmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Sevli, "Berfu bir kadın hikayesi üzerinden bütün kadınlara ithaf ettiğim bir roman. Kitapta 15 yıllık hemşirelik hayatımda yaşadığım tecrübelerimi harmanlayarak, kadın olmanın zorluklarını vurgulamayı hedefledim. 82 sayfadan oluşan bu kitabımla ilgili aldığım olumlu geri dönüşler beni mutlu ediyor" dedi.

Kitabın gelirini kız çocuklarının eğitimine destek için harcayacak

Kitabının satışından elde edilecek geliri kız çocuklarının eğitimine destek verilmesi için kullanılacağını ifade eden Sevli, "Kitabı çıkarırken hiç bir maddi beklenti içersinde olmadım. İkinci baskının olması halinde de elde edilecek gelir lösemili kızlara peruk yapılması için gelirin tamamının anlaşmalı peruk şirketlerine bağışlayacağım" dedi.

Organlarını ve saçlarını ihtiyaç sahibi insanlara bağışladığını dile getiren Sevli, 'Berfu' vesilesiyle insanları bağış konusunda daha duyarlı olmaya çağırdığını ifade etti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.