‘Operasyonlar demokrasinin, meşruiyetin sesidir’

‘Operasyonlar demokrasinin, meşruiyetin sesidir’

Geçici Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Operasyonlar demokrasinin, meşruiyetin sesidir, herkes ayağını denk almalı” dedi.

ANKARA - AKP Genel Başkanı ve geçici Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulu sonrası bir televizyon kanalında soruları yanıtladı. Davutoğlu operasyona ilişkin sorulara, “Operasyonlar demokrasinin, meşruiyetin sesidir, herkes ayağını denk almalı” yanıt verdi.

Davutoğlu, “7 Haziran sonrasında hepsinin hedefi Türkiye’yi kaosa sürüklemek. Bu tabloyu gördüğümüzde biz gereğini yapmazsak sonraki nesillere hesap veremeyiz. Biz de ne yaptık? Bu üç örgüte eş zamanlı operasyon başlattık. Birini vurup diğerini vurmazsanız, bunlara prim verirsiniz” dedi.

Operasyonlar

“Bizim yaptığımız operasyonlar demokrasinin, meşruiyetin sesidir. Şimdi sesimiz çıktı, Kandil’i bombalarken de çıktı, DEAŞ pozisyonlarını bombalarken de, İstanbul’da, Türkiye’nin her yerinde her üç örgüte dönük olarak da DHKP-C de dahil yaptığımız operasyonlarda da çıktı. Artık Türkiye bir hafta önceki Türkiye değildir. Herkes ayağını denk almalı. Eğer birileri Türkiye’nin bir kaosa gireceğini hesaplıyorsa, hiç heveslenmesinler. Telefonla yaptığımız bilgilendirmelerdeki tavırları için iki muhalefet liderine de teşekkür ediyorum.”

‘Türkiye’yi hedef alanları hedef alıyoruz’

“Biz Türkiye’yi hedef alanları hedef alıyoruz. Birisi Türkiye’yi hedef almamışsa biz onu hedef almayız.”

‘Devlet yek vücut olmuştur’

“Ne kadar zarar verdik biliyoruz. Sürpriz, şok ve çok etkin bir operasyon yaptık. Mükemmel operasyonlar yapıldı. Bu bir hafta çok önemliydi. Çarşamba günkü Türkiye’nin psikolojisiyle bugünkü Türkiye’nin psikolojisi çok farklı. Devlet yek vücut olmuştur.”

‘Cezalandırma yetkisi onlarda değil, devlette’

“Bize haber geliyor, Adana’da sakallı diye DEAŞ’lı olduğu gerekçesiyle insan öldürüyorlar. Onu cezalandırma yetkisi onlarda değil, devlette. Bu ancak adalet tarafından sağlanır.”

‘Kim savunmuşsa cezalandırılmasını düşünüyoruz’

“İlkesel olarak, biz partilerin, kurumların değil, kim teröre bulaşmışsa, kim terörü savunmuşsa o kişilerin cezalandırılması gerektiğini düşünüyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.