O kanun teklifi kabul edildi

O kanun teklifi kabul edildi

İçişleri Komisyonunda, Ankara'nın Kazan ilçesinin adının "Kahramankazan" olarak değiştirilmesi ve 15 Temmuz'un, resmi tatil ilan edilmesine dair kanun teklifi kabul edildi.

İçişleri Komisyonu, AKP Maraş Milletvekili Celalettin Güvenç başkanlığında toplandı. Toplantıda, Kazan'ın adının "Kahramankazan" olarak değiştirilmesine ve 15 Temmuz'un resmi tatil ilan edilmesine ilişkin, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ilk imzacı olduğu teklifler de dahil 5 teklif birleştirildi. 

Komisyonda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşmasından sonra teklifin görüşmelerine geçildi. Görüşmelerin ardından kabul edilen teklifle Kazan ilçesinin adı "Kahramankazan" olarak değişiyor. Ayrıca 15 Temmuz günü, "Demokrasi ve Özgürlükler Günü" olarak resmi tatil ilan ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.