Muğlalı anneden Şerzan'a

Muğlalı anneden Şerzan'a

Şerzan Kurt'un anne ve babasına bir mektup yazan Muğlalı Nurgül Çetinkaya, duygu dolu satırlarla, "Seni pusulardan koruyamadık Şerzan. Affetme bizi" dedi.

Muğla'da ülkücü bir grubun saldırısının ardından açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Şerzan Kurt'un anne ve babasına bir mektup yazan Muğlalı Nurgül Çetinkaya, duygu dolu satırlarla, "Seni koruyamadık Şerzan, Muğla'da Orgeneral Muğlalı Caddesi'nde 34. kurşunu düşürdük omuzlarına, seni pusulardan koruyamadık Şerzan. Affetme bizi" dedi.

Muğla Üniversitesi İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt, 11 Mayıs'ta arkadaşlarıyla birlikte önce ülkücü bir grubun saldırısına uğramış ardından ise, polis silahından çıktığı belirtilen kurşunla ağır yaralanmıştı. Önce Muğla Devlet Hastanesi'ne ardından ise Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Kurt, 8 gün sürdürdüğü yaşam mücadelesini 19 Mayıs'ta kaybetti. Öldüğü gün olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda Kurt'un annesi Necle ve Babası Ömer Kurt'a bir mektup yazan Muğlalı Nurgül Çetinkaya, 'Muğla'da yaşayan annelerden baş sağlığı' sözleriyle başladığı satırlarında, bitmeyen zulüm ve ötekileştirilmeye lanet okuyor.

'Biz seni unutmayacağız Şerzan'

Kendisinin de bir anne olduğunu belirten Çetinkaya mektubuna şöyle devam ediyor: "Sevgili Batmanlılar, Nejla Hanım, Ömer Bey, Şerzan'ın güzel kardeşleri, başınız sağ olsun. Bugün 19 Mayıs Gençlik Bayramı, Bayram Günü bir çocuğumuzu daha öldürdük… Baran Dursun, Fatih Cem İnci, Çağdaş Gemik, Feyzullah Efe, Emrah Gezer gibi Şerzan Kurt'u da kaybettik. Gülen gözleriyle Şerzan misafirimizdi, onu koruyamadık bağışlamayın bizi. Sevili Şerzan, ne hayat ne bahar, Ne Bayram. Gurbet yüzler bıraktık biz sana, Zalimlerin kurgusudur bu…

Gökten üç elma düşmez siz çocukların başına. Susmanızı istedik… Susturduk öldürerek, Konuşamaz ölü çocuklar, ne Kürtçe ne de Türkçe. Bugün bayram Suskun kederler, yüzümüzde. Unut bizi Şerzan… 1 Mayıs'ta anacağız biz seni akasya zamanı, Erguvanlar arasında kalacak yüzün. Biz seni unutmayacağız Şerzan… Seni vuran eşitsizliği ortadan kaldıramadık, düşmanlığı yok edemedik. Seni koruyamadık Şerzan, Muğla'da Orgeneral Muğlalı Caddesi'nde 34. kurşunu düşürdük omuzlarına, seni pusulardan koruyamadık Şerzan. Affetme bizi. Direndin yine ölüme. Bizi utandırmak için bayram gününü seçtin. Sonra da organlarını bağışladın. Organların bir Kürt'ü mü, bir Türkü mü, bir Ermeni'yi mi, bir polisi, bir öğretmeni mi kurtaracak hesap etmedin. Seni düşman gören sokaklarda… Utandırdın bizi Şerzan…Biz Türk anneler, Kürt anneler utanmak istemiyoruz artık. Kardeş kavgasını bitirmek istiyoruz. Şerzan'ı duymak istiyoruz…

Anneler adına;

Nurgül Çetinkaya (Muğla)."