'MİT, MGK toplantısında FETÖ ile ilgili hangi sunumu yapmışsa açıklasınlar'

'MİT, MGK toplantısında FETÖ ile ilgili hangi sunumu yapmışsa açıklasınlar'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "MİT, FETÖ ile ilgili hangi sunumu yapmışsa çıksın açıklasınlar. Artık gizlisi saklısı kalmadı" diye konuştu.

Hürriyet'ten Deniz Zeyrek'in haberine göre, Kılıçdaroğlu, AKP'liler CHP'yi FETÖ'yü desteklemekle suçlamasını mizah unsuru olarak niteledi ve AKP döneminde gerçek iktidarın FETÖ olduğunu ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, "Cemaat de bunun karşısında AKP'nin devletleşmesini sağlamış. Paralel iki yapı haline gelmişler. 17-25 Aralık'ta rant savaşı başladı ve paralel iki yapı birbirine girdi. Hesap vermeleri lazım. O generalleri biz mi atadık? CHP mi iktidardaydı? Kendileri iktidardaydı. Hatta gerçek iktidar FETÖ'ydü" dedi.

Kılıçdaroğlu, Twitter'daki ‘Ak Silahlanma' başlığı üzerinden başlatılan çağrılarla ilgili olarak "Bakın epilasyon broşürü dağıtana kızıp vuruyorlar. Yarın aksi görüşü dile getireni vururlar. Yani devlet görevini yapamıyor. Polise gerek yok. Orman yasaları geçerli, herkes başının çaresine baksın" dedi.

Haberde yer alan bilgilere göre, eski Genelkurmay başkanlarından emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün "2004'te bilgi verdik, bir şey yapılmadı" açıklamalarını ve Başbakan Binali Yıldırım'ın "Kime bilgi vermişler" yanıtını değerlendiren Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Darbe Komisyonu'na bilgi verenler; görevde bulunurken neler yaptıklarını, tanıklıklarını anlatıyorlar. O dönem devlet sırlarına vakıf bir kişi olarak kaygı taşıdığı konuları iktidara ilettiğini söylüyor. Zaten o dönemki gazete arşivlerine bakarsanız AKP'nin cemaati destekleyen tavrı her alanda görülüyor. Geçenlerde 4 olay anlattım. Mesela darbeci general Metin Dişli karargâhta neden tutuluyordu? Bunu askerler mi istiyordu, siyasi irade mi? Ülkeyi yönetenler bunun hesabını vermeden neyin hesabını soracak? Çağrı yapıyorum. MİT, MGK toplantılarında bütün terör örgütleriyle ilgili rapor sunar. FETÖ ile ilgili hangi sunumu yapmışsa çıksın açıklasınlar. Artık gizlisi saklısı kalmadı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.