Kışanak'tan Başbakan'a: Cesaretin varsa ipleri kopar!

Kışanak'tan Başbakan'a: Cesaretin varsa ipleri kopar!

Kurtalan ilçesine bağlı Kayabağlar beldesinde partilerinin açılışına katılan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, iktidarın iplerin koparılmasıyla kendilerini tehdit ettiğini belirttti.

SİİRT - BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Siirt ve ilçelerinde gün boyu halkla bayramlaşma programlarına katıldı. BDP PM Üyesi İzzet Belge, BDP il, ilçe ve belde yöneticileri, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Eruh Belediye Başkanı Melih Oktayı, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, HDP İl Eş Başkanı Yılmaz Çınar'ın bulunduğu BDP'liler ile Kışanak, birçok yurttaşın evine ziyaretler gerçekleştirerek, halkla bayramlaştı. Daha sonra Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Kayabağlar (Zokeyt) beldesine geçen Kışanak, yüzlerce yurttaş tarafından "Bijî serok Apo", "Şehit namirin" sloganları ile zılgıt ve alkışlarla karşılandı. Beldede parti binasının açılışına katılan ve konuşma yapan Kışanak, Zokeyt'te parti binalarının açılmasıyla bugün çifte bayramın yapıldığını ifade etti. Kışanak, Öcalan'ın akan kanın durması için kendisini ortaya koyduğunu; ancak çözüm için uzatılan ele el uzatan bir iktidarın ortada olmadığını söyledi. 

Kışanak'tan hodri meydan!

Kışanak, "Sayın Öcalan halen tecrit altında. İktidarın şimdi bile Sayın Öcalan ile görüşmeye giden heyetleri bile sınırlama çabasında. 'Silahlar sussun siyaset konuşsun' diyen bu iktidar şimdide bizleri susturmaya çalışıyor. Bu da yetmezmiş gibi iplerin koparılmasıyla tehdit ediyor. Hodri meydan Başbakan. O yüreğin ve o cesaretin var ise görüşmeleri bitir ve ipleri kopar; ama unutma böyle bir şey yaparsan Türkiye halkları sana hesap sorar ve sende diğer partiler gibi tarih gömülürsün" dedi. 

AKP'li başkan BDP'ye katıldı

Konuşmanın ardından Kışanak tarafından BDP'ye katılan Demokrat Parti Belde Başkanı Haci Tevfik Nas, AKP Belde Başkanı Hayrettin Nas, Demokrat Belediye Meclis Üyeleri Şemsettin Pektaş, Abdulkerim Polat ve Mehmetşah Pozat'a parti rozetleri takıldı. Kışanak, daha sonra BDP Kayabağlar belde binasının kurdelesini keserek, açılışı gerçekleştirdi.  DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum