Kılıçdaroğlu’nun sözlerine tepki

Kılıçdaroğlu’nun sözlerine tepki

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, Karaman’da çocuklara cinsel istismarla adı anılan Ensar Vakfı’nı ‘sahiplenen’ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu’na yönelik sözlerine hükümetten tepki geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik sözlerine Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ve Bakan Ramazanoğlu’ndan tepki geldi.

Davutoğlu: Seviyesizlik

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kılıçdaroğlu bugün seviyesizliğinin bir örneğini daha göstermiştir. Kendisi bu üslupsuzluğu ile Türk siyasetinde utançla hatırlanacaktır. Geride hakaretleri dışında hiçbir şey bırakmamış olacak bu siyasinin varlığını gelecek nesiller hatırlamak dahi istemeyecektir.

“Kaldı ki seviyesizlik, hakaret ve operasyonla genel başkan olmanın dışında hatırlanacak hiçbir şey de yapmamıştır. Bu terbiyesizliğe her şeyden önce CHP’li kadınların tepki göstermesini bekliyor ve sözlerini aynen kendisine iade ediyorum.”

Kurtulmuş: Özür bekliyoruz

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş ise Kılıçdaroğlu’na şu sözlerle tepki gösterdi:

“Hiçbir insafa, terbiye ve edebe yakışmayacak, seviyesiz ve aşağılık sözlerdir. Hem seviyesizliğini ortaya koymuş oluyor, ondan da mühim mesele bir kadına, bir anneye, bir Bakan’a söylediği sözler hiçbir şekilde savunulamaz. Özür bekliyoruz. Eğer dilemezse, bu ağır sözleri karşılığında milletimiz gereken cevabı verecektir.

“Ayrıca bir çağrımız da bütün kadın ve insan hakları derneklerine çağrı yapıyoruz. Bu açık bir meseledir ve siyasetin bittiği yerdir. Hepimizin siyasi kimlikleri var ama siyaset yapıyorum diyerek bir kişiye, bir kadına bir anneye bir bakana bu hakaretin yapılması kabul edilemez. Bütün ilgili kuruluşları göreve çağırıyoruz.

“Özür bekliyoruz. Sayın Ramazanoğlu’nun beklentisi olmasının ötesinde, Türkiye’de insan onuruna saygılı herkesin bekleyeceği en temel beklentidir.”

Ramazanoğlu: Hukuki süreç başlatacağım

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da, “Siyaset tarihimize kara bir leke olarak geçen Kemal Kılıçdaroğlu’nun hakaretlerini yüce milletimizin vicdanına havale ederken tüm hukuki süreçleri de başlatacağımı kamuoyumuza saygılarımla arz ediyorum,” dedi.

Ramazanoğlu, “Ana muhalefet partisinin genel başkanının, bir kadına karşı bu kadar seviyesiz ve ahlak dışı açıklamaları ülkemiz ve milletimiz adına üzüntü vericidir” derken, “Bir önceki grup toplantısında da anneliğimle ilgili çirkin ithamlarda bulunan Kılıçdaroğlu, bu seviyesiz üslubunu sürdürmekte, kadın kimliğine saygısızlıkta ısrar etmektedir. Bu açıklamalar aynı zamanda açık bir taciz ve insan hakkı ihlalidir,” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na şu sözlerle seslenmişti:

“Karaman’dan sonra Türkiye’nin dört bir yanında olaylar patladı. Bunlar sabah akşam müslümanlıktan din imandan bahsediyorlardı. Bu çocukları bu yoz kültüre siz nasıl teslim ettiniz? Vakıfları savunuyorlar. Çocuklara sahip çıkın vakıflara değil. Bu çocuklar yasa dışı burada nasıl kaldı?

“Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış durumda o zaten hiç konuşmuyor. Bu işlerin baş sorumlusu Milli Eğitim Bakanı niye konuşmuyor?

“Niye sapıklara teslim ediyorsunuz çocuklarımızı. İtibar sahibi olmak yüksek ahlak sahibi olmakla başlar. Adalet duygularını içinde hissetmekle başlar. Ben büyük saraylarda oturuyorum benim itibarım yüksektir hiç olmaz. İtibar parayla pulla satın alınabilecek şey değildir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.