Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Senin ellerin de dişlerin de kanlı

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Senin ellerin de dişlerin de kanlı

CHP lideri Kılıçdaroğlu “Biz ancak Kızılay’a kan veririz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de ölenlerin kanları senin elinde. Senin dişlerin de kanlı! İnsanlar katledilsin diye silah gönderdin" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

“Senin dişlerin de kanlı”

“Biz ancak Kızılay’a kan veririz” diyor. Ben biliyorum sen kanı bile parayla satarsın! Demiş ki, bir halktan besleniyoruz demiş. Kimin kandan beslendiği ortada. Binlerce kişi hayatını kaybetti. 3 milyona yakın kişi Türkiye’de o ölenlerin kanları senin elinde. Senin dişlerin de kanlı! İnsanlar katledilsin diye gönderdin. Hala insanlar öldürülüyor. Onların tamamının sorumlusu sensin.

“Davaların savcısı değil miydin? O dava boyunca ölenlerin sorumlusu sensin. 15 yaşındaki Berkin Elvan’a bir Allah Rahmet Eylesin bile demedin. Sende din var mı iman var mı? Şeref var mı? söyle bakalım ne var sende!Sen kandan, gerginlikten, şiddetten besleniyorsun. 400 milletvekili verin huzur içinde çözelim demişti. Vermezseniz her gün kan ölüm gözyaşı.

“Milleti soyup soğana çevirdin”

“İnsanda biraz utanma olur. 8 şehidimizin olduğu gün beyefendi nikah töreni yapıyor. Ama nikahını yaparsın mütavazi yaparsın ne demek böyle bir şey! 23 Nisan’ı yasaklarsın ama öbür tarafta gider her türlü pisliği yersin bunu affetmiyroum! Milleti soyup soğana çevirdin. 33 milyar lira kayıp kaçak. Kime fatura ediyor, kayıp kaçak yapmayan vatandaştan alıyor.

“Anası ağlamayan kalmadı”

“3 Kasım 2014. Mehmet Ali Şahin’in bir açıklamasını sizinle paylaşacağım: Güneydoğu’da örgüt vergi topluyor ne diyorsunuz? O da diyor ki evet, duyumların yanı sıra bazı bilgiler de bize geliyor diyor. Bu hükümet teröre yardım ve yataklık yapmışlardır. Terör örgütünün sponsoru hamisi ve yardım ve yataklık yapanları bunlardır. Gelen her şehidin sorumlusu bunlardır, ölen her çocuğun sorumlusu bunlardır. Analar ağlamasın diye geldiler anası ağlamayan kalmadı.

“Adımız sadece terörle değil yolsuzlukla da anılıyor. Amerika’da bir uluslararası yardım kuruluşu var. Bizimkiler gibi üzerine ilaç altına silah saklamıyorlar. Diyorlar ki “Şu ana kadar yürütülen soruşturmada Suriye’ye insani yardım gönderilmesi için bir ihale ve rüşvet ağırının oluşturduğu tespit edilmiştir.” diyorlar. Evet bunu 6 Mayıs 2016’da söylüyor. En tepedeki malı götürürse alttaki durur mu?

“Türkiye üzerinden yaptığımız yardımları durdurduk diyorlar. Ve çok önemli bir açıklama yapıyorlar. Ben Amerikalı iş adamının vergisiyle yardım yapıyorum bu konuda sıfır toleransım var diyorlar. Sesini çıkaramazsan sen demokrasiden yana bir kurum değilsin demektir.

“Savcı dediğin adam yürekli adamdır. Savcı dediği adam birilerinin uşaklığını yapmaz. Savcı dediğin adam soruşturma açar. Nokta.

Bıyıklı Başbakan

“Düşük profil ne demek; aklını kullanmayan adam demek. Bu kişilere aynı zamanda dalkavuk da denilir. Peki, bu yetiyor mu hayır. Diktatör yine buyurmuş, mutlaka bıyıklı olmalı. Bir bakıyorsun herkes bıyık bırakıyor.

“Şimdi vatandaşlarıma sesleniyorum; siz böyle bir başbakan seçim tarihinde böyle bir yöntem gördünüz mü? Bıyığı arada bir kıvırıp ortalıkta dolaşan milyon Ali var. Diktatörler soruyorlar “efendim siz tarafsızlık için namus ve şeref üzerine yemin ettiniz” diktatör diyor ki “ne demek namus ve şeref, olmayan şey tartışılır mı?” Ne istiyorsun arkadaş? Bıyıklı tamam, önüne yatma o da tamam. Cumhurbaşkanı da oldun. Allah aşkına sen ne olmak istiyorsun? Ben Başkan olmak istiyorum diyor. Valiyi, Kaymakamı, Hakimi, Savcıyı, Belediye Başkanını ben belirleyeceğim diyor.

“Bedenimizi çiğnemeden hayata geçiremezsin”

“Sen böyle bir demokrasiyi bizim bedenimizi çiğnemeden hayata geçiremezsin. Başkanlık nedir? Millet de bilmiyor.

“TOBB Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptım. Kıyamet koptu. Vay efendim siz nasıl böyle bir şey yaparsınız diyorlar. Ne demişim orada.

“Kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz”

“Bir kişi konuşacak Türkiye susacak. Biri konuşacak hakim ona göre karar verecek, bir kişi konuşacak ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Bir kişi konuşacak istediği adam hapse girecek. Böyle bir sistemi kan dökmeden gerçekleştirmezsiniz. Yine aynısını söylüyorum. Korkma, yürekli ol. CHP oldukça bu ülkede rejimi hiç kimse değiştiremez.

“Kan gövdeyi götürüyor, evler bombalanıyor”

“Terör sadece sizin gündeminde değil, Türkiye’nin gündeminde. Terör kimden ve nereden gelirse gelsin hep beraber teröre karşı ortak tavır sergilemeliyiz. Bunu söyledim. Bizim duyarlılığımızı bütün bölgenin sergilemesi gerektiğini söyledim.

“2002’de iktidara geldiler, Türkiye’de terör var mıydı? Yoktu. Bugün kan gövdeyi götürüyor. Evler bombalanıyor. Masum çocuklar kadınları bu hale getiren kaçak sarayda oturan diktatör bozuntusudur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.