Kılıçdaroğlu: Dokunulmazlıkların kaldırılması Meclis’in kaldırılmasıdır

Kılıçdaroğlu: Dokunulmazlıkların kaldırılması Meclis’in kaldırılmasıdır

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili teklifin kabul edilmesine ilişkin tavırlarının başından beri belli olduğunu belirterek, “Dokunulmazlıkların kaldırılması Meclis’in kaldırılmasıdır” diye konuştu.

Antalya’da CHP milletvekilleriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, “Bizim tavrımız başından beri belliydi. Milletvekiline dokunuyorsunuz ama bakana dokunmuyorsunuz. Milletvekilliği dokunulmazlığı aslında soruşturmanın ertelenmesiyle alakalı bir durum. Peki, bakanların dokunulmazlığı neden sürekli arkadaşlar? Bakanların özel zırhı var bunun kalkmasını istedik o da olmadı” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tasfiye etmesini ‘saray darbesi’ diye niteleyen CHP lideri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın AKP’nin olağanüstü kongresinde aday olmasını da eleştirdi: “Siz istişareyle mi Davutoğlu’nu gönderdiniz? Bu başbakan adayının geçmiş sicili ekonomik sicili temiz değil. En tipik özelliği de havuz medyasını oluşturan temel aktörlerden biri.”

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Bunu halkın kafasına yerleştirmek istiyorlar. Grupta söyledim, şimdi Antalya’dan söylüyorum CHP’yi terörle bir göstermek isteyenler veya böyle bir çaba içinde olanla açık ve net söylüyorum, namussuz insanlardır, alçak insanlardır, şerefsiz insanlardır. Böyle bir şerefsizliği yapıyorlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum