'Kamuda izin yasağı' ve 'Kurban Bayramı tatili' açıklaması

'Kamuda izin yasağı' ve 'Kurban Bayramı tatili' açıklaması

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu.

Numan Kurtulmuş, "Bugün itibariye kamu görevlilerinin izin yasağı kaldırılmıştır. Senelik izinlerini kullanabileceklerdir. Senelik izinlerini tekrar kendi programlarına koyabileceklerdir. Bildiğiniz gibi bu yasak vatandaşlarımızı herhangi bir şekilde zor durumda bırakmak için değil, memurlarımızı zor durumda bırakmak için değil, özellikle FETÖ'ya karşı yapılan operasyonlarda tedbiren alınmış bir karardı. Bugün itibariyle bu kararı kaldırıyoruz" diye konuştu. 

Kurban bayramı tatili de büyük bir ihtimalle 9 gün olacağını ifade eden Numan Kurtulmuş, kararın henüz Bakanlar Kurulu'na gelmediğini belirtti.

“9 general rütbesinde 216 kişi firari”

Darbe girişiminin ardından firari askeri personel sayısının 216 olduğuna belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“186 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ve 30 Jandarma Genel Komutanlığı mensubu personel, yani toplam 216 kişi firaridir. Onlar, kaçmıştır. Bunların içerisinde 9 tanesi de general rütbesinde olan kaçaklardır.”

“Ayın 19’u itibarıyla TBMM bir tatile girebilir”

Kurtulmuş, TBMM’nin tatile ne zaman gireceğinin sorulması üzerine, “Meclis tatili için partilerimizin oturup uzlaşıp belli bir takvim belirlemesi lazım. Hakikaten Meclis çok çalıştı. Meclis’in de belli bir tatil hakkı olduğunu ifade etmek isterim. Muhtemelen, çok kesin olmamakla birlikte ayın 19’u itibarıyla TBMM bir tatile girebilir. 1 aylık bir süre olacak bu tatil, çok büyük ihtimalle. Partiler uzlaşmadığı, henüz konuşulmadığı için ‘ihtimal’ diyoru.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.