HDP MYK’si toplandı

HDP MYK’si toplandı

HDP Merkez Yürütme Kurulu, son gelişmeleri ve meclise yönelik darbe girişimlerini değerlendirmek üzere toplandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, eş genel başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başkanlığında toplandı. Parti Genel Merkezi’ndeki MYK toplantısında Türkiye siyasetinin içinden geçtiği tarihi süreç masaya yatırılıyor.

AKP’nin Meclis'e getirdiği “dokunulmazlık” teklifi toplantının en önemli gündemlerinden birini oluşturuyor. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde Meclis Genel Kurulu’na gelecek olan Anayasa değişikliği teklifi için HDP’nin tavrının ne olacağı, gizli oylamaya katılıp katılmayacağı tartışılacak.

Yine Erdoğan ve Davutoğlu arasındaki krizin AKP’nin kongreye gidiş süreciyle yaşanan süreç de masaya yatırılan bir diğer başlık. Bu kapsamda gelinen süreçte toplantıda tartışılacak.

Bu önemli gündemlerin yanı sıra siyasi süreç ve önümüzdeki döneme ilişkin planlamalar da masadaki diğer başlık olarak ele alınacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.