HDP İzmir'de çok iddialı

HDP İzmir'de çok iddialı

CHP'nin kalesi olarak bilinen İzmir'de dün Gündoğdu Meydanı'nda yüzbinleri toplayarak muhteşem bir mitinge imza atan HDP tüm kesimlerden yoğun ilgi görüyor.

İZMİR - Türkiye halklarının umudu olan HDP tüm provokatif saldırılara rağmen seçim kampanyasını tüm hızıyla sürdürüyor. "Büyük İnsanlık" çağrısı ve "Yeni yaşam" sloganıyla İzmir'de çalınmadık kapı bırakmayan HDP'ye ilgi günden güne artıyor. Gittikleri her yerde çalışmalarını özveriyle sürdüren HDP'li adaylar, halklar tarafından büyük bir coşkuyla karşılanıyor. Ulusalcı kimliğiyle ön çıkan ve yıllardır CHP'nin kalesi olarak lanse edilen kentte rüzgâr artık HDP'den yana esiyor. Özellikle daha önce uzun yıllar CHP için çalışan ve aktif siyaset yürüten Alevi örgütlerinin ve AKP'de yer alan Sünni Kürtlerin HDP'ye ilgisi dikkat çekiyor. AKP, CHP ve MHP'nin tek tip adaylarına alternatif olarak çok sayıda farklı etnik ve dini yapıyı barındıran İzmir'de HDP'nin adayları halkın takdirini topluyor. 

1 milyon 'yeni yaşam' broşürü dağıtıldı

Kentte seçim çalışmalarını aktif yürüten HDP'nin bayraklarla giydirilen 26 anons aracı, sabah saat 10.00'da harekete geçerek İzmir'in sokaklarında akşam geç saatlere kadar turluyor. Kentin en işlek cadde ve sokaklarına 50 bin adet adayların afişi asılırken, 4 milyon nüfusa sahip kentte şimdiye kadar 1 milyon tane HDP'nin "Yeni yaşam" broşürleri dağıtıldı. Kentin farklı noktalarına üzerinde HDP eşgenel başkanları Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş'ın fotoğraflarının ve "Seni başkan yaptırmayacağız" sloganının yazıldığı pankartlar asıldı. Çok sayıda billboarda ise "Biz'ler HDP, Biz'ler Meclis'e" ve "Büyük insanlık için oylar HDP"ye yazılı görseller yerleştirildi. Basın mensupları tarafından da ilgiliyle takip edilen ve gazete manşetlerine taşınan HDP, İzmir'in birçok ilçesinde adeta mitinge dönüşen törenlerle 70'i aşkın seçim irtibat bürosu açtı. 

'Genç başladık genç başaracağız'

Bu seçimlerde gençler de kolları sıvadı. Seçim çalışmalarının öncülüğünü üstlenen gençler, "Genç başladık genç başaracağız" sloganıyla çok sayıda noktaya HDP stantları kurarak, stantlarda HDP'yi merak ederek bilgi sahibi olmak isteyen yurttaşlara partilerini anlatıyor, sorulara cevap verip HDP'yi tanıtan broşürler dağıtıyor. Yine gençler kendi imkanları ile farklı farklı mahallelerde çok sayıda gençlik büroları açtı.

Kadınlar gece gündüz alanlarda

HDP'li kadınlar ise seçim çalışmalarını daha özgün bir şekilde sürdürüyor. Seçim kampanyasında ev ev dolaşarak kadınlarla toplantılar düzenleyen HDP'li kadınlar, yalnızca evdeki değil, sokaktaki, tarladaki ve pazardaki çalışan kadınlarla da bir araya gelerek, HDP'nin kadın politikalarını anlattı. Konak, Bornova, Buca ve Gaziemir gibi merkezi ve büyük ilçelerde kadın seçim stantları ile özgün kadın seçim irtibat büroları açan HDP'li kadınların çalışmaları yoğun ilgi görüyor. HDP'li kadınların oluşturduğu gönüllüler ordusu, seçime kadar çalınmadık kapı bırakmamayı hedefliyor. 

Hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü kentte, HDP'nin alacağı oy oranının geçtiğimiz seçimlere nazaran katlanacağı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.