Erdoğan: Obama, Rakka konusunda beraber bir şeyler yapalım dedi

Erdoğan: Obama, Rakka konusunda beraber bir şeyler yapalım dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama’nın, Rakka konusunda ortak hareket etmek istediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Zirvesi’ne katıldığı Çin’den Ankara’ya dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rakka

NTV’nin haberine göre, ABD Başkanı Obama’nın, Rakka konsunda ortak hareket etme teklifinde bulunduğunu söyleyen Erdoğan şunları söyledi:

“Obama, özellikle Rakka konusunda beraber bir şeyler yapmak istiyor. Bir sıkıntı olmayacağını belirttik. ‘Askerlerimiz bir araya gelsinler, görüşsünler, ne gerekiyorsa yapılır’ dedik. Neler yapılabileceği, görüşmeler neticesinde netleşecek.

“Rakka konusunda ABD’nin bundan sonraki tavrının belirleyici olacak. Ancak, biz artık bölgede var olduğumuzu göstermek durumundayız. Geri adım atma şansımız yok. Geri adım atarsak oralara DAİŞ, PKK, PYD, YPG gibi terör örgütleri yerleşir.”

Gülen’in iadesi

Erdoğan, Obama ile görüşmelerinde Fethullah Gülen’in iadesinin de gündeme geldiğini söyledi:

“Dedim ki, ‘Bu adam 400 dönüm arazideki kâşanesinde hala görüşmelerini yapıyor, röportajlar veriyor.’ Ülkelerimiz arasındaki suçluların iadesi anlaşması var. 10. madde, mahkeme kararını verene kadar FETÖ’nün gözaltında tutulması gerektiğine işaret ediyor. Ya bir an önce bunu bize iade edin ya da siz gözaltına alın.”

Kamudaki ihraçlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi ardından Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturmada kamudan ihraçlara yönelik, “At izi, it izine karışmış vaziyette” dedi.

“At izi, it izine karışmış vaziyette. ‘Ben bir şey atayım da nasılsa tutar’ diyenler var. Öyle yorumlar yapıyorlar ki suçladıkları o insanın bu işle alakası yok. Ama o insana o yaftayı yapıştırıyor. Bunlar doğru şeyler değil. Bu tür yanlışlıklardan uzak durmalıyız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.