Erdoğan: Er ya da geç başkanlık milletin önüne gelecek

Erdoğan: Er ya da geç başkanlık milletin önüne gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eleştirilere rağmen "er ya da geç başkanlık ve Anayasa değişikliği konusunun milletin önüne geleceğini" belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yerli ve Milli İrade” isimli programda konuştu, Kilis’e IŞİD saldırıları ve başkanlık sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu, Avrupa Birliği’ne tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Böyle bir başkanlık sistemi kan dökmeden gelmez” sözlerine yanıt veren Erdoğan, “Er geç bu milletin önüne yeni anayasa gelecek. Başkanlık sistemi de gelecek” dedi.

Erdoğan, IŞİD’in roketlerinin hedefi olan Kilis’le ise, “Sınırın diğer tarafını temizlemek için hazırlıklarımızı yapıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

AB’ye tepki: ‘Bize milletimizin gülücüğü yeter’

“AB’nin tavrını görüyorsunuz. Terörle mücadelede tavrımızı yumuşatmalıymışız. Ne zamandır Türkiye’yi idare etmeye başladınız. Kim size bu yetkiyi verdi? Bunlar nasıl demokrat? Eğer Avrupa Birliği Türkiye yerine terör örgütünü muhattap alacak kadar küçülmeye razıysa bizim açımızdan hiçbir sorun yok. Biz iki tane gülücüğünüze bu vatanın değerlerini değişmeyiz. Bize milletimizin gülücüğü yeter.

Kilis

“Kilis’te yaşanan sıkıntılar sebebiyle sınırın diğer tarafını temizlemek için gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ama henüz müttefiklerden, özellikle de bölgede silah gücü bulunan ülkelerden arzu ettiğimiz desteği alabilmiş değiliz.

“Kilis’i umursamayanı, Halep’i umursamayanı biz de umursamama hakkına sahibiz. Özellikle Avrupa Birliği organlarının ve kimi ülkelerin Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki mevcut üslupları ve onların bu üslupları, tarzları karşısında ne müttefiklerle ne de ahlakla anlaşmaz yapısıyla anlaşmamız mümkün değil. Kendisi için hak gördüğünü, bizim için lüks gören, kabul edilmez bulanların yaptıkları işin adı açık söylüyorum ikiyüzlülüktür.

Kılıçdaroğlu’na yanıt: Er ya da geç başkanlık gelecek

“Türkiye yeni bir anayasaya kavuşacaksa bu milletimizin takdiri ile olacaktır. Milletten niye kaçıyorsun? Millet ne derse o olsun. Er ya da geç bu milletin önüne yeni anayasa, başkanlık gelecek.

“Kan ticaretine soyunanlar boşuna heveslenmesin, Kızılay dışında bir yere kan vermeyiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.