Dicle'nin milletvekilliği düştü

Dicle'nin milletvekilliği düştü

YSK, KCK tutuklusu ve hakkında 1 yıl 8 ay hapis cezası verilen Hatip Dicle’nin milletvekilliğini oybirliğiyle düşürdü.

ANKARA - Yüksek Seçim Kurulu, KCK tutuklusu Diyarbakır bağımsız milletvekili Hatip Dicle'nin milletvekilliğini düşürdü.

YSK'nın daha önceki açıklaması, Dicle hakkındaki kararın savunması alındıktan sonra verileceği yönündeydi. Tutuklu olan Dicle de, bugün Diyarbakır İl Seçim Kurulu'na savunma için gitmiş ve ek süre istemişti.

Bu savunmayı beklemediği anlaşılan YSK, kararını gece saatlerinde verdi. Gerekçesi henüz belli olmayan kararı, kurulun başkanvekili Turan Karakaya açıkladı.

Karakaya, hakkında 'terör örgütü propagandası' yapmaktan hapis cezası kesinleşen, Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili seçilen KCK davası tutuklusu Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin oy birliğiyle düşürülmesine karar verildiğini açıkladı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Dicle'nin söz konusu hapis cezasıyla ilgili, Dicle' nin KCK Davası kapsamında tutuklu kaldığı 453 günlük sürenin, 1 yıl 8 aylık cezasından mahsup edilmesine karar vermişti.

"MECLİS'E GİTMEYİZ"

BDP'den KCK davasından tutuklu bulunan 6 milletvekilinin hepsinin serbest bırakılması gerektiği yönünde bir açıklama gelmiş ve aksi bir durumda Meclis'e girilmeyeceği belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
62 Yorum