Demirtaş: Yolsuzluk operasyonları sürece güç verir

Demirtaş: Yolsuzluk operasyonları sürece güç verir

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun "çözüm sürecini" bozacağı şeklinde bir açıklamasının olmadığını belirterek, "Yolsuzluk operasyonları tam aksine çözüm sürecine güç verir" dedi.

ANKARA  - BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun "çözüm süreci"ne zarar vereceği yönünde kendi ağzından bazı sitelerde yer alana haberlere ilişkin twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Demirtaş, "Yolsuzluk operasyonları çözüm sürecini bozar şeklinde açıklamam asla olmadı. Buna rağmen bu manşetleri atanların, niyetlerinin dışa vurumudur. Yolsuzluk operasyonları tam aksine çözüm sürecine güç verir. Ama bu vesileyle birileri gibi cemaatin kuyruğuna takılacak da değiliz" dedi. 


BDP'den tekzip

Öte yandan BDP Genel Merkezi de bazı internet sitelerinde Selahattin Demirtaş'a atfen "Yolsuzluk operasyonu çözüm sürecini bozar" şeklinde kullanılan ifadeye ilişkin tekzip yayınladı.

Tekzipte, "Demirtaş'ın böyle bir açıklaması, demeci ya da cümlesi olmamıştır. Sayın Demirtaş, yaptığı değerlendirmelerde 'Yolsuzlukların üzerine sonuna kadar gidilmeli, ancak aynı kararlılıkla paralel yapılar üzerine de gidilmelidir' diyerek BDP'nin tavrını net ortaya koymuştur. Buna rağmen Sayın Demirtaş'ın değerlendirmelerini çarpıtan ve söylemediği ifadelere yer veren bazı internet sitelerini bu art niyetli ve etik dışı tavrından dolayı kınıyor ve düzeltme yapmaya çağırıyoruz" denildi.DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum