Davutoğlu'ndan 'vize muafiyeti' açıklaması

Davutoğlu'ndan 'vize muafiyeti' açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Strasbourg'a hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Davutoğlu, parlamenter meclise hitap ederek Türkiye'nin politikasının ana unsurlarını onlarla paylaşacaklarını aktararak, komşuluk, kadına karşı şiddet, Ukrayna eylem planı, Kosova'yla işbirliği ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi reformuna katkılarda bulunacaklarını söyledi. Davutoğlu, görüşmelerin, bağımsız insan hakları denetim mekanizmasının güçlendirilmesi, Avrupa konseyi içinde Türkiye'nin güçlenmesi ve daha etkin rol oynaması için önemli bir misyonu olacağını aktardı.

“TÜRKİYE CİDDİ BİR MUHATAPTIR, SÖZ VERDİĞİNİ YAPAR”

AB'nin ekleyeceği yeni maddeyle vize serbestîsine sınırlama getireceği yönünde çıkan haberlerle ilgili bir soru üzerine Davutoğlu, “Avrupa Birliği'nin normlarının en önemli temellerinden biri ahde vefadır,” diyerek, 29 Kasım'dan bu yana zirvedeki tüm sözlerini gerçekleştirdiklerini, AB'nin de karşılıklı taahhüde atıfta bulunduğunu gözlediklerini, resmi olarak kendilerine iletilen böyle bir konu olmadığını söyledi. Ek maddeye ihtimal vermediğini açıklayan Davutoğlu, Türkiye üzerine düşeni yaptığı takdirde, sürecin Mayıs'a kadar tamamlanacağını, 75 ana şarttan 17'sinin geride kaldığını söyledi.

“Ben muhataplarımı ciddiye alırım, Türkiye ciddi bir muhataptır, söz verdiğini yapar" şeklinde konuşan Davutoğlu, AB'nin gerekli adımları atmaması durumunda, Türkiye'nin de atması gereken adımları atmasının beklenemeyeceğini kaydetti. Ahmet Davutoğlu, gazete yorumlarından spekülasyonda bulunmak istemediğini, Haziran ayında vize muafiyetinin sağlanacağına inandığını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.