Cizre'de bir çocuk yaralandı

Cizre'de bir çocuk yaralandı

Şırnak Cizre'de dün gece yapılan hava saldırıları ve gözaltı operasyonlarını protesto eden kitle ile polis arasında çıkan gerginlikte 17 yaşındaki. M. E.O. isimli çocuk yaralandı.

ŞIRNAK - Polisin dün gece saat 22.00 sıralarında onlarca Kobra ve Akrep tipi zırhlı araçlarla Nur Mahallesi ile Nusaybin ve İdil caddelerinde yığınak yapması üzerine mahallede sokak başlarında hendek kazılmaya başlandı. Polis onlarca zırhlı araçla ara sokaklardan mahalleye girmek istedi.

Olaylarda bir çocuk ağır yaralandı

Zırhlı iş makineleriyle birlikte mahalleye baskın yapan polisin hendekleri kapatmak istemesi üzerine ise zırhlı polis araçları ara sokaklarda toplanan kitle polise taş ve havai fişeklerle karşılık verdi.

Nur mahallesinde olaylar devam ederken, Cudi Mahallesi'nin ara sokaklarından Nusaybin Caddesine çıkan gençler, Otogar kavşağı ve birçok farklı noktada polis araçlarına havai fişek ve molotoflar attı.

Yaşanan olaylarda 17 yaşındaki M.E.O. isimli bir çocuğun gerçek mermiyle yaralandığı iddia edildi. Yaralanan çocuk kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır'a sevk edildi.

Yafes Mahallesi üzerinde Akrep tipi bir zırhlı araca roketatarlı saldırı olduğu iddia edilirken, saldırıda aracın hasar gördüğü ve can kaybının yaşanmadığı öğrenildi. 

Saatler süren gerginlik ardından polise tepki gösteren mahalle sakinleri, gürültü çıkarma eylemi yaptı. Gece saat 03.30 sıralarında polisin mahalleden çıkmasıyla olaylar sona erdi. 

Şırnak merkezde ise savaş uçaklarının PKK kamplarını bombalaması ve son dönemlerde yaşanan siyasi operasyonları protesto etmek isteyen gençler, Aşiti, Azadi mahallelerinde eylem yaptı.

Gençler yolu trafiğe kapatırken, polisin Akrep tipi zırhlı araçlar ve TOMA'larla barikatları açmaya çalışması üzerine olaylar çıktı. Polisin gaz bombaları, tazyikli su ve yer yer gerçek mermilerle müdahale ettiği eylemlere gençler de havai fişek, molotof kokteyli ve ses bombaları ile karşılık verdi.

Olaylar geç saatlere kadar sürdü.

c1-026.jpg

g2-026.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.