Çavuşoğlu: Musul operasyonu yerel güçler tarafından hayata geçirilmeli

Çavuşoğlu: Musul operasyonu yerel güçler tarafından hayata geçirilmeli

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Irak’ın Musul kentinin IŞİD’den geri alınmasıyla ilgili operasyona ve Başika krizine dair “Musul’da DEAŞ’a karşı mücadelede her türlü desteği vermeye hazırız, Başika’da eğittiğimiz yerel güçler de operasyona katılmalı” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia-Margallo ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

“Cerablus’ta yerel güçlerle sürdürülen operasyonun başarısı ortada, yerel sahiplenme önemli, Musul’da da aynısının uygulanmasını istiyoruz.

“Musul’da DEAŞ’e karşı mücadelede her türlü desteği vermeye hazırız.

“Şii milisler operasyona dahil edilmemeli”

“Mezhepçilik anlayışıyla dışarıdan Şii milislerin operasyona dahil edilmesi, Musul’a barışı getirmez; tam tersine sorunları artırır. Musul halkı Şii milislerle DEAŞ arasında seçim yapmak zorunda bırakılmamalı.

“Başika kampında eğittiğimiz güçler Musul’un kendi insanları; bu güçlerin operasyona katılması başarı için önemli. Koalisyon içindeki ülkelerin kuvvetleri de onlara destek verebilir ve DEAŞ’ı temizleyebiliriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.