Baluken’den CHP’ye ‘Hayır oyu verin’ çağrısı

Baluken’den CHP’ye ‘Hayır oyu verin’ çağrısı

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis’te yapılacak “Irak ve Suriye tezkeresi görüşmesi” öncesinde açıklamalarda bulundu. Tezkerenin IŞİD’le mücadele için olmadığını söyleyen Baluken, CHP’ye “hayır oyu ver” çağrısı yaptı.

ANKARA - HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, CHP'ye çağrıda bulundu.

Baluken’in konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

“Müstafi olmuş bir hükümet bakanlar kurulunu by pass ederek, meclise korsanvari yöntemlerle yetki ve irade gaspı yaparak böyle bir tezkere göndermeye yetkili değildir. Böyle bir hakkı yoktur.

CHP bugüne kadar Barış Bloku içerisinde de vekil düzeyinde de değerli katkılar sağlamıştı. Toplumun barışla ilgili taleplerini en iyi bilen partilerdendir. Hal böyleyken AKP ve MHP’nin savaş blokuna katılmaları tarihi bir hatadır. Bu hatadan dönmeliler.

Barış yanlısı tüm CHP’li vekiller ya son ana kadar CHP yönetiminin kararını değiştirmeli ya da Meclis Genel Kurulu’nda hayır oyu kullanmalıdır.

‘Tezkerenin içinde IŞİD’le PKK’nin kullanılması kabul edilemez’

“Bu tezkere ışidle mücadele değil, ışide karşı savaşanları güçsüzleştirme tezkeresidir. Tezkerenin içeriğinde PKK ile IŞİD’n kullanılması hiçbir şekilde kabul edilemez.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.